Jövő héten újabb szúnyogirtások várhatók

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy azt a hétvégén megírtuk, gyakorlatilag lehetetlen az esti órákban megmaradni Szegeden, annyira sok a szúnyog. Kedden azonban az Önkormányzat tájékoztatása szerint ,,megtört a jég."

A Katasztrófavédelem lapunkat arról tájékoztatta, hogy a jövő héten egész Csongrád-Csanád megyére kiterjedő biológiai gyérítést koordinálnak majd. Szakértők véleménye szerint ekkora hőségben a légi kémiai gyérítés hatástalan, ezért földi kémiai kezelések lesznek. Fontos megjegyezni ennek tükrében, hogy az Önkormányzat keddi csapása légi gyérítés volt.

A szegedi városvezetés eddig saját forrásból 18 millió forintot költött a szúnyogok irtására. A várossal szerződést kötött kivitelező cég végez minden, a Katasztrófavédelem által is koordinált gyérítést a térségben. A megállapodás alapján kedden földi biológiai szúnyoglárva irtás történt a gyálaréti „Feketevíz” területén, 2,2 hektáron, és légi gyérítés 6000 hektáron. Továbbá a mai napon is sor kerül földi gyérítésre 731 hektáron.

Így ezzel együtt reménykedhetünk benne, hogy a jövő hétre valóban visszaszorul a szúnyogállomány.

Előző sztori

Érkezik az első hőhullám

Következő sztori

Szombattól egy hónapig lezárják a Nyugatit