Hírzóna

Jövő héten újabb szúnyogirtások várhatók

Jövő héten újabb szúnyogirtások várhatók

2021. június 17., csütörtök
Jövő héten újabb szúnyogirtások várhatók

A Katasztrófavédelem lapunkat arról tájékoztatta, hogy a jövő héten egész Csongrád-Csanád megyére kiterjedő biológiai gyérítést koordinálnak majd. Szakértők véleménye szerint ekkora hőségben a légi kémiai gyérítés hatástalan, ezért földi kémiai kezelések lesznek. Fontos megjegyezni ennek tükrében, hogy az Önkormányzat keddi csapása légi gyérítés volt.

A szegedi városvezetés eddig saját forrásból 18 millió forintot költött a szúnyogok irtására. A várossal szerződést kötött kivitelező cég végez minden, a Katasztrófavédelem által is koordinált gyérítést a térségben. A megállapodás alapján kedden földi biológiai szúnyoglárva irtás történt a gyálaréti „Feketevíz” területén, 2,2 hektáron, és légi gyérítés 6000 hektáron. Továbbá a mai napon is sor kerül földi gyérítésre 731 hektáron.

Így ezzel együtt reménykedhetünk benne, hogy a jövő hétre valóban visszaszorul a szúnyogállomány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.