Közélet

Jövő héten indulnak a Szent-Györgyi Albert Agóra gyermektáborai

Jövő héten indulnak a Szent-Györgyi Albert Agóra gyermektáborai

2021. június 16., szerda
Jövő héten indulnak a Szent-Györgyi Albert Agóra gyermektáborai

Az intézmény vezetője, Orbán Hedvig nyilatkozott nekünk a gyermekeknek szánt nyári programokról. A vakáció alatt a szülők többsége ugyanúgy dolgozik, mint tanév közben, emiatt nem tudnak ügyelni gyermekeikre. Azoknak nyújthat kiváló megoldást egy nyári tábor, akiknek nincs lehetőségük megbízni valakit gyermekük figyelésére. Június 21-től az Agórában minden héten lehetőség lesz napközi táborokban való részvételre augusztus 6-ig.

Nagy lesz a választék

Rengeteg tábort fognak szervezni az Agóra munkatársai 75 különböző tematikában, ezekre április utolsó hetétől kezdődően lehet már jelentkezni. A legnépszerűbbek sajnos gyorsan beteltek mint minden évben: ilyen például az utazó tábor vagy a cukrász táborok. A tematikákat tudatosan állították össze, hétről hétre tudnak válogatni minden korosztályból (első osztálytól egészen középiskolásig). Az Agora honlapján lévő webáruházban fel van sorolva az összes tábor, a jelentkezésnél van mód azonnali fizetésre is. A regisztráció nincs határidőhöz kötve, tehát amíg vannak szabad helyek egy tábornál, jelentkezni is lehet rá. Így akár már a következő hétre is beírathatják gyermeküket, a hatalmas választékból mindenki találhat kedvére valót.

Élményt szereznek a résztvevők

Sokan úgy gondolják, hogy táborba járni ciki - emelte ki Orbán Hedvig, de szerinte a gyermekeknek remek lehetőség új ismereteket és barátokat szerezni. Vannak például fotós vagy kézműves táborok, de kifejezetten kamaszoknak találták ki a cash campet, amely pénzügyi tematikával rendelkezik. Ami újdonság az idén egy német nyelvi tábor kifejezetten végzett nyolcadikosoknak, akik most mennek középiskolába, vagy olyanoknak, akik most váltanak középiskolát. A foglalkozások beszédközpontúak és szókincsre építenek, valamint szeretnék előteremteni a gyerekekben a biztonságérzetet idegen nyelven való megszólalásnál.

A szülőkön is könnyít

Mindezek mellett a kisebb gyerekek számára a tábor egy megőrzési forma is, idén különösen, hiszen sok szülőnek több szabadsága fogyott már el az idén a járványhelyzet miatt, mint általában. Arra buzdítja azokat a szülőket az Agóra intézményvezetője, akik még csak most eszméltek rá, hogy itt a nyár, hogy informálódjanak az általuk szervezett táborokról, hiszen heti 13-15 kerül megszervezésre, a jelentkezés pedig folyamatos.

Több, vírus elleni óvintézkedéssel készülnek

A védelmi előírások hasonlóak lesznek, mint amit a szülők és a gyerekek az iskolákban már megszokhattak. A zárt terekbe elsősorban csak a gyerekek tartózkodhatnak, oda felnőttnek belépni védettségi igazolvánnyal lehet. Az Agora udvarára a szülők bemehetnek, itt találkoznak majd a táborvezetőkkel is akik átveszik tőlük a lurkókat. A szervezők ügyelnek arra, hogy számos foglalkozást tartsanak a szabadban is, az étkeztetésnél pedig mindig beiktatnak egy játszóterezést. Továbbá a termek takarítása, fertőtlenítése is többször megtörténik majd a nap folyamán.

Ha esetleg így sem biztos abban, hogy szeretné-e napközi táborba íratni a gyermekét, olvassa el a tavalyi beszámolónkat!

https://szegedma.hu/2020/07/minden-csupa-mosoly-a-szegedi-nyari-taborokban-kepgaleria

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.