Sport

Fiola: Még mindig ráz a hideg

Fiola: Még mindig ráz a hideg

2021. június 20., vasárnap
Fiola: Még mindig ráz a hideg

 A MOL Fehérvár 31 éves védője a találkozó másnapján rendezett sajtótájékoztatón elmondta, alig aludt éjszaka, érzelemdús időszakon van túl.

"Boldog és büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek, örülök, hogy ekkora boldogságot tudtunk okozni több millió magyarnak" - fogalmazott a gólszerző, aki a Puskás Arénában játszott csoportmeccs első félidejének végén talált be Hugo Lloris kapujába.

Kiemelte, egyelőre még nem fogta fel, hogy találatával a magyarok pontot szereztek a vb-címvédő ellen.

"A meccs után három órán át fájt a fejem, olyan hangulat volt. Nem lehet leírni vagy elmondani, mit éreztem, ezt mindenkinek át kell élnie. Büszke magyar vagyok" - mondta a hátvéd.

Fiola elmondta, legalább háromszáz alkalommal visszanézte a gólt, amelyet követően a kapu mögé akart menni ünnepelni, azonban rájött, hogy ott francia szurkolók vannak. Ezt követően "elindult, amerre látott", így lett a végeredmény egy furcsa gólöröm, amibe a helyi hangulatfelelős hölgy is belekerült.

 Amikor kiértem a sarokba, akkor láttam, hogy az ott ülő hölgy fülében fülhallgató van és lefelé néz. Gondoltam, nem látta, hogy betaláltunk, ezért csaptam az asztalára. Utólag is elnézést kérek tőle" - utalt a védő a helyi műsorközlőre, aki - mint utólag kiderült - épp az egyik kiesett fülhallgatóját kereste.

 "Örülök, hogy a második Eb-men is itt lehetek, életem legszebb napjait élem át. Az első mérkőzés után mindenki el volt keseredve és bosszús volt, mert sok melót beletettünk és az utolsó pillanatokban kiengedtük az egy pontot. Az, hogy abból fel tudtunk állni, nagyszerű csapategységre vall, és a szombati összecsapás után kellő önbizalommal mehetünk Németországba" - tekintett előre a csoportzáró müncheni találkozóra Fiola.

Kiemelte, a német is a világ egyik legjobb csapata, de mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy meglepetést okozzanak, százötven százalékkal fognak pályára lépni.

A Puskás Aréna után a Münchenben várható hangulatról az MTI kérdésére kiemelte, reméli, sok magyar szurkoló tud majd kimenni a találkozóra, mert rengeteget jelent számukra a nézők támogatása.

"Griezmann azt mondta, erre nem tudtak felkészülni, meglepődtek, milyen hangulat volt az Arénában. Sehol máshol nincs ilyen, de bízom abban, hogy a húszezer szurkoló egy része minket fog támogatni" - mondta Fiola.

Az egy ponttal álló magyarok kedden 3-0-ra kikaptak a címvédő Portugáliától, szombaton 1-1-es döntetlent játszottak a világbajnok Franciaországgal, majd szerdán 21 órától Münchenben a németek vendégeként zárják a csoportkört.

MTI

Kiemelt kép: MLSZ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.