Krimi

Fiatalkorúakat tartott rettegésben egy szegedi férfi

Fiatalkorúakat tartott rettegésben egy szegedi férfi

2021. június 15., kedd
Fiatalkorúakat tartott rettegésben egy szegedi férfi

Tavaly novemberben két fiatalkorútól zsarolt ki pénzt egy szegedi férfi. Személyesen, és az interneten keresztül is fenyegette a sértetteket: azt mondta, ha nem adnak neki pénzt, bántalmazni fogja őket, később már gyilkossággal is riogatta a fiúkat. A járási ügyészség most a férfit folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja.

Az eset még 2019 nyarán kezdődött, amikor a vádlott megismerkedett az egyik fiatalkorúval, de annak ellenére, hogy új és felületes volt az ismertségük, többször is pénzt kért tőle. A sértett először még nemet mondott ezekre a kérésekre, de 2020 novemberében elkezdődtek a fenyegetések. A férfi nem csupán az interneten keresztül riogatta a fiút bántalmazással, a nyílt utcán is előfordult, hogy nyomatékosítani akarta kérését.

Odáig fajultak a dolgok, hogy a vádlott már a fiatalkorú megöléséről is beszélt. A fiú ekkor kért segítséget az egyik barátjától, de a végére már mindkettejüket rettegésben tartotta a férfi. Az események ezen pontján már olyan hangüzeneteket küldött a két fiúnak, amelyekben artikulálatlanul üvöltve követelőzött. Úgy próbálta tovább fokozni a fiúk félelmét, hogy Szegeden különböző házakra mutatva állította, neki ott vannak ismerősei akik segítenek a pénzt megszerezni, ha önként nem adnak neki.

A fenyegetések hatására a két sértett 2020. novemberében három napon keresztül több részletben mindösszesen 33.000 forintot adott a vádlottnak, amely az eljárás során nem térült meg. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.