Fiatalkorúakat tartott rettegésben egy szegedi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly novemberben két fiatalkorútól zsarolt ki pénzt egy szegedi férfi. Személyesen, és az interneten keresztül is fenyegette a sértetteket: azt mondta, ha nem adnak neki pénzt, bántalmazni fogja őket, később már gyilkossággal is riogatta a fiúkat. A járási ügyészség most a férfit folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja.

Az eset még 2019 nyarán kezdődött, amikor a vádlott megismerkedett az egyik fiatalkorúval, de annak ellenére, hogy új és felületes volt az ismertségük, többször is pénzt kért tőle. A sértett először még nemet mondott ezekre a kérésekre, de 2020 novemberében elkezdődtek a fenyegetések. A férfi nem csupán az interneten keresztül riogatta a fiút bántalmazással, a nyílt utcán is előfordult, hogy nyomatékosítani akarta kérését.

Odáig fajultak a dolgok, hogy a vádlott már a fiatalkorú megöléséről is beszélt. A fiú ekkor kért segítséget az egyik barátjától, de a végére már mindkettejüket rettegésben tartotta a férfi. Az események ezen pontján már olyan hangüzeneteket küldött a két fiúnak, amelyekben artikulálatlanul üvöltve követelőzött. Úgy próbálta tovább fokozni a fiúk félelmét, hogy Szegeden különböző házakra mutatva állította, neki ott vannak ismerősei akik segítenek a pénzt megszerezni, ha önként nem adnak neki.

A fenyegetések hatására a két sértett 2020. novemberében három napon keresztül több részletben mindösszesen 33.000 forintot adott a vádlottnak, amely az eljárás során nem térült meg. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció

Előző sztori

Mindenki TETŰ! Újra nyomulnak a Pol Pot megye punkjai

Következő sztori

Koronavírus: tízzel nőtt az elhunytak száma Magyarországon