Krimi

Fegyvert és lőszereket hozott volna át a határon, elkapták

Fegyvert és lőszereket hozott volna át a határon, elkapták

2021. június 22., kedd
Fegyvert és lőszereket hozott volna át a határon, elkapták

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatást indítványozott egy koszovói férfival szemben, akinél a röszkei határon lőfegyvert és lőszereket találtak a pénzügyőrök.

A megalapozott gyanú szerint a férfi június 19-én, éjfél körül érkezett a Röszkei Határátkelőhelyre Szerbia felől. Az eljáró pénzügyőrnek tagadta, hogy nála bármilyen vámköteles áru volna, azonban az autója vizsgálata során egy rejtekhelyre bukkantak a hátsó üléssor padozatában.

A rejtekhelyen 20 darab lőszert, a férfi övtáskájában pedig egy fegyvert találtak a hatóságok. Behozatalukra engedélye nem volt.

A lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt az elkövető letartóztatásának elrendelésére.


A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.