Fegyvert és lőszereket hozott volna át a határon, elkapták

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatást indítványozott egy koszovói férfival szemben, akinél a röszkei határon lőfegyvert és lőszereket találtak a pénzügyőrök.

A megalapozott gyanú szerint a férfi június 19-én, éjfél körül érkezett a Röszkei Határátkelőhelyre Szerbia felől. Az eljáró pénzügyőrnek tagadta, hogy nála bármilyen vámköteles áru volna, azonban az autója vizsgálata során egy rejtekhelyre bukkantak a hátsó üléssor padozatában.

A rejtekhelyen 20 darab lőszert, a férfi övtáskájában pedig egy fegyvert találtak a hatóságok. Behozatalukra engedélye nem volt.

A lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt az elkövető letartóztatásának elrendelésére.


A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Divatkirálynő a vasfüggöny mögött

Következő sztori

Nem lesz szerdán szivárványos a müncheni stadion