Hírzóna

Bartók fülével

Bartók fülével

2021. június 26., szombat
Bartók fülével

Különleges előadással tisztelegnek Bartók Béla életműve előtt, születésének 140 évfordulója alkalmából az Újszegedi Szabadtéri Színpadon 2021. július 2-án. A nagyszabású műsort Számfira-Nagy Zita és Számfira Máté, a Hatetudnád Tánctanoda és több környező néptánccsoport művészeti vezetői rendezik. A műsor elkészítéséhez barátaikat, a Nógrád
Táncegyüttes művészeti vezetőit: Kovács-Jelinek Emesét, és a Magyar Állami Népi Együttes volt táncosát, Kovács Józsefet kérték fel társrendezőnek.

Az ötletgazdák és szervezők Bartók Béla születésének évfordulójára, egy olyan gálaműsort állítanak színpadra, amely a Kárpát-medence népzenéjének egy jókora szeletét mutatja be, a folklorista és zeneszerző fülén keresztül. A körutazás Nagyszentmiklóson kezdődik, ezután egy szép nagy körívet járnak végig, ahol a különféle tájegységek magyar, és nemzetiségi zenei- és tánckultúrája hallható, és látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.