Bartók fülével

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különleges előadással tisztelegnek Bartók Béla életműve előtt, születésének 140 évfordulója alkalmából az Újszegedi Szabadtéri Színpadon 2021. július 2-án. A nagyszabású műsort Számfira-Nagy Zita és Számfira Máté, a Hatetudnád Tánctanoda és több környező néptánccsoport művészeti vezetői rendezik. A műsor elkészítéséhez barátaikat, a Nógrád
Táncegyüttes művészeti vezetőit: Kovács-Jelinek Emesét, és a Magyar Állami Népi Együttes volt táncosát, Kovács Józsefet kérték fel társrendezőnek.

Az ötletgazdák és szervezők Bartók Béla születésének évfordulójára, egy olyan gálaműsort állítanak színpadra, amely a Kárpát-medence népzenéjének egy jókora szeletét mutatja be, a folklorista és zeneszerző fülén keresztül. A körutazás Nagyszentmiklóson kezdődik, ezután egy szép nagy körívet járnak végig, ahol a különféle tájegységek magyar, és nemzetiségi zenei- és tánckultúrája hallható, és látható.

Előző sztori

Meghökkentő képek és videók a péntek esti viharról

Következő sztori

Orbán Viktor: a magyarok barátként és keresztény testvérként tekintenek a szlovénekre