Szórakozás

Antilopborjakkal és színes hétvégi programokkal várja vendégeit a Vadaspark

Antilopborjakkal és színes hétvégi programokkal várja vendégeit a Vadaspark

2021. június 8., kedd
Antilopborjakkal és színes hétvégi programokkal várja vendégeit a Vadaspark

A Szegedi Vadaspark féléves bezárás után nemrég nyitotta újra a kapuit, hiszen a járványügyi korlátozások már lehetővé teszik az állatkert látogatását. Május végén gyermeknapot rendeztek, a mostani hétvégén pedig egy vakációnyitó programmal készülnek a látogatók számára, továbbá már kifutójukban is megnézhetik a nemrég született mendeszantilopokat is.

Vakációnyitó szombat

Június 12-én családi nappal kedveskedik a Vadaspark látogatói számára, ahol többek között látványetetések és gyermek játszóház is lesz. A remek hangulatot a Grimm-busz színház fogja fokozni 11 órától a gyerekeknek.

Nem lesz unalmas a nyár

Július 24-én Indiai éjszakát szeretnének rendezni, ezzel is ünnepelve a tavaly érkezett, de a nagyközönség előtt még ismeretlen indiai orrszarvúkat. A látványos esti programok között fellép a Kala Sangam indiai tánccsoport is, emellett táncházzal és igazi fényshow-val is várják majd a látogatókat.

A nyár végére pedig az állatkertek világnapját készülnek megünnepelni az éjszakába nyúlóan, hogy a sötétben is látványos programokkal szórakoztassák a vendégeket.

Dupla antilop

Tavasszal és nyár elején, ahogyan az az állatvilágban megszokott, rengeteg állatkölyök és fióka látja meg a napvilágot a Szegedi Vadasparkban. Vannak olyan fajok, amelyeknél ez minden évben várható; közéjük tartozik a különleges és súlyosan veszélyeztetett mendeszantilop is, akikből az idén két kis bika is született két nap eltéréssel.

Őket a látogatók is megleshetik a kifutójukban. Bár viszonylag nagy termetű és erdei környezetben feltűnő színű állatok, kell éles szem a felfedezésükhöz, hiszen többnyire rejtőzve pihennek, ahogy a természetben is
teszik - tájékoztat minket a Vadaspark.

Kiemelt kép: zooszeged.hu

(zooszeged.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.