/

A járvány áldozataiért harangoznak vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Vasárnap délelőtt a koronavírus-járvány áldozataiért harangoznak a magyarországi katoliksu templomokban - írja az MTI. Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) emlékezésre hívja híveit és az egyházat.

“Legyen ez a harangzúgás” a hála kifejezése is “azért, hogy megmaradtunk, hogy Isten segítségével újat kezdhetünk” – fogalmazta a két testület. Az alkalomra egy imádságot is írtak, amit minden templomba eljuttatnak.

Balog Zoltán református püspök elmondta, azért kezdeményezte az ökumenikus tanács elnökségében a közös megemlékezést és imát, mert az egyházi közösség nem tud többet adni azoknak, akik gyászolnak, súlyos betegségen estek át, elvesztették a munkájukat vagy akiket lelkileg megviselt a járvány, minthogy lelki erőt ad nekik a veszteség elviseléséhez.

,,Azt szeretném, ha mindenki, akit veszteség ért, érezné, hogy az egyházi közösség együtt, felekezetre való tekintet nélkül ott áll mellette”

– fogalmazott a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Fontosnak nevezte, hogy a hála legyen az “alaphangulat az országban”: hála azért, hogy túléltük, hogy megmaradtunk, hogy újrakezdhetjük” az életet. Az újrakezdéshez pedig ugyanúgy szükség van a lelki energiára, amelyet az imádság adhat – tette hozzá Balog Zoltán.

Veres András, az MKPK elnöke azt mondta: az ima és a harangozás egyben a túlélők hálájáról is szól. ,,Természetesen nem a világjárványért vagyunk hálásak, hanem azokért a gyümölcsökért”, amelyek a járványhelyzet miatt születtek vagy születhetnek meg. Meg kell találni, föl kell ismerni, hogy ,,mit üzen nekünk a pandémia”.

Előző sztori

Röszkei pénzügyőrök ellen nyomoznak vesztegetési ügyben

Következő sztori

Klasszikus zenei koncertet adnak a Füvészkertben