/

Új városközpontról és az SZTE technológiai felzárkózásáról beszélt a rektor

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A modellváltásnak köszönhetően 100 milliárdnál is több pénzhez juthat az idei évben centenáriumot ünneplő Szegedi Tudományegyetem. A felsőoktatási intézmény rektora péntek este többek között arról is beszélt a Hír TV-nek adott interjújában, hogy az ELI Kutatóintézet technológiai szintjén kívánják majd létrehozni az egyetemi Science Parkot.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, Rovó László a történelmi nagyságrendű pénzösszegben nem csupán az egyetem, de a város és a régió fejlődését is látja. A lézerközpont köré tervezett új létesítményben a legmodernebb technológiai hátteret szeretnék biztosítani majd, ezzel elősegítve az SZTE felzárkózását a nemzetközi színtéren. A Science Park létrehozásával nem csupán az egyetem lesz gazdagabb egy csúcskategóriás kampusszal, hanem a város egyik új központjaként – vizionálja Rovó a területet.

Az egyetem szegedi fennállásának százéves évfordulója így nem csupán a visszaemlékezés miatt fontos: a következő száz év megalapozása is most kezdődik el.

Remélhetőleg korszerűsítési fejlesztésekre is fog jutni az Európai Uniós Helyreállítási alapból. Rovó László interjúját a Hír TV Magyarország élőben című műsorából itt is megtekinthetik:

Előző sztori

Óriás patkányok rohangálnak fényes nappal a Vértó közelében!

Következő sztori

Már több mint 4,5 millióan kaptak oltást