Szúnyogirtásba kezdenek a katasztrófavédők

Ezen a héten lehet számítani a munkájukra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Talán az összes vízparti város egyik negatív velejárója, hogy a nyárral egyszerre jelennek meg a szúnyogok is. Az utóbbi években ez Szegeden is egyre nagyobb gondot okoz, így nem csoda, hogy mi inkább fellélegzünk a szó hallatán: szúnyogirtás.

Az esős időjárás és a folyók magasabb vízszintje miatt több térségben alakultak ki a szúnyoglárváknak ideális tenyészőhelyek. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint ezen a héten tíz megyében, összesen 9100 hektárnyi területen fogják gyéríteni a lárvák számát – így többek között Szegeden is.

A kezeléseket késő este és éjszaka végzik; az irtószert autóról minimális mennyiségben juttatják ki, amely az emberekre, háziállatokra és növényekre nem ártalmas, néhány óra alatt lebomlik, az éjszakai permetezés miatt pedig a méhekre sem jelent veszélyt. Szolnok és Szeged környékén, valamint a Tisza-tónál biológiai folyadék- és granulátumkészítményekkel légi úton csökkentik a lárvák számát.

Kiemelt képünk illusztráció.

(MTI)

Előző sztori

Ajándék vetítés egészségügyi dolgozóknak a Belvárosi Moziban!

Következő sztori

Kár rejlik a pipában – mondja a költő, és felizzítja csibukját