/

Szegedre is érkeznek a Lime rollerek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mától tesztüzemben használhatók a Budapesten már régóta elérhető Lime rollerek, közölte a Szegedi Közlekedési Társaság. A tesztfázis négy hónapig tart.

Az e-rollerek új lehetőséget kínálnak a felhasználók számára a hagyományos közlekedési eszközök használata előtti és utáni első és utolsó kilométerek gyors, környezetbarát megtételére. A szolgáltatás a világ nagyvárosaiban a meglévő közlekedési szolgáltatásokat kiegészítve, kényelmes és gyors mobilitási lehetőséget kínál akár a munkába járás, akár a szabadidős programokhoz kapcsolódó utazáshoz.

A roller használatához egy mobil applikációt kell letölteni, melyen keresztül megtalálhatjuk a legközelebbi roller és a rajta lévő QR-kód beolvasásával már használhatjuk is. A rollert csak felnőttek használhatják, saját felelősségre, a KRESZ előírásait betartva.

A Lime csapata a 444.hu által is megírt budapesti tapasztalatokat figyelembe véve alakította ki az úgynevezett „piros” és „zöld” zónákat a városban, azaz, hogy hol szabad és hol tilos parkolni a rollerekkel. Így például a Dugonics téren, a Kárász utcán vagy a Széchenyi téren nem lehet ott hagyni használat után a kétkerekűeket, de akár a Vadasparkhoz, a Mátyás térre vagy a Fűvészkertig is elgurulhatunk. Ahol a kerékpáros közlekedés nem megengedett, ott a rollerek sebességét automatikusan lassítja a rendszer.

Minden kezdő felhasználó 15 perc ajándék utazást kap, emellett a Lime a nyári hónapokban megszervez három közösségi programot, ahol az e-rollerek kipróbálása mellett visszajelzéseket is várnak. A felhasználási adatok és a visszajelzések alapján akár a zónák határat, akár a felvevő pontok, azaz hotspot-ok helyét és számát is változtatni lehet.

A 444.hu beszámolója szerint az e-rollerekkel elég sok gond volt az utóbbi évben: sokakat idegesített, a NAV többször is végrehajtást indított, valamint a BKK is előszeretettel halássza ki őket a Dunából.

A tesztüzem után a városvezetés a lakossági visszajelzések alapján dönt arról, hogy marad-e Szegeden a szolgáltatás.

Előző sztori

Fegyverek helyett valami nagyon másra bukkantak a rendőrök…

Következő sztori

Szeged új arénával és a legerősebb csoporttal várja a kézilabdabarátokat!