Szeged új arénával és a legerősebb csoporttal várja a kézilabdabarátokat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európa-bajnokság alkalmából felépülő Szegedi Új Aréna – túlzás nélkül állítható – az európai kézilabdázás sztárjait fogadhatja a januári csoportmérkőzések során. Csúcskézilabdára vásárolhat bérletet az, aki él a lehetőséggel, egyben testközelből figyelheti a horvát-szerb-francia hármas továbbjutásért vívott küzdelmét. Hat meccs Magyarország egyik legfiatalosabb és legnépszerűbb városában: ez lesz a menü 2022. január 13. és 17. között.

Szerencsések a szegedi kézilabdabarátok, hiszen a 2022-es Európa-bajnokság sorsolásán az előző kontinenstornán ezüstérmes Horvátország, az olimpiai ezüstérmes, vb-4. helyezett Franciaország, az őket a selejtezők során legyőző Szerbia, valamint Ukrajna került a Szegedi Új Arénában rendezendő csoportba.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged válogatott, vb-5. helyezett klasszisa szerint nem is kérdés, hogy aki szereti a kézilabdát, annak ott a helyen a lelátón.

Az új arénát látni kell, már önmagában is hatalmas élmény lesz abban a csarnokban kézilabdameccset nézni.

Nemrég bemehettünk és körbejártuk, brutális méretekkel rendelkezik, bárki, aki ott jár, annak le fog esni az álla, ebben biztos vagyok. Szeged városa, a szegedi kézilabda már nagyon megérdemelte ezt a csarnokot, és büszke vagyok arra, hogy Eb-csoportkörnek ad majd otthont. És hát ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy megteljen az aréna: a francia, a horvát és a szerb válogatott is nagyon erős, világsztárok szerepelnek ezekben a csapatokban. Ha valaki szerencsés, akár közös képet is készíthet velük az Eb alatt.”

A magyar válogatott meghatározó játékosa szerint nemcsak az új arénában lehet majd élményeket szerezni az Eb során.

Nagyon sok jó étterem, kávézó és látványosság van Szegeden, aki idejön az Eb-re, egésznapos programot tud magának tervezni, nem fog unatkozni, ebben biztos vagyok.”

Így gondolja ezt a város első embere is.

„Szeged az európai kézilabdázás egyik fellegvára, városunk csapata, a PICK Szeged rendre ott van a kontinens legjobb klubcsapatai között, és kivételes teljesítményükkel egész közösségünket büszkévé teszik” – fogalmazott korábban Botka László, Szeged polgármestere. – Mi Szegeden hiszünk a sport közösségteremtő erejében, elismerjük a tudást, a szorgalmat és a teljesítményt. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vendégül láthatjuk Európa legjobb kézilabdázóit. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a csapatok otthon érezzék magukat gyönyörű városunkban.”

Bodó Richárd szerint minden tekintetben kemény volt ez a mostani szezon, de klubcsapatával kihozta a maximumot eddig a lehetőségekből, a Veszprém ellen pedig két jó meccsre számít. Ami pedig a válogatottat illeti:

„Mindig élmény és megtiszteltetés a válogatottba menni, ráadásul ez most egy nagyon jó szellemiségű csapat, amiben már a fiatalok is meghatározó szerepet töltenek be. Nagyon jól érezzük egymást, magunkat, a mentalitás is helyén van, az Európa-bajnokságon pedig itt lesz a lehetőség, hogy mindenki megmutassa, mire is képes. Élvezni szeretnénk a játékot”.

Az Európa-bajnokság szegedi csoportjának programja:

2022. január 13., 18 óra: Szerbia–Ukrajna
2022. január 13., 20:30: Horvátország–Franciaország

2022. január 15., 18 óra: Franciaország–Ukrajna
2022. január 15., 20:30: Horvátország–Szerbia

2022. január 17., 18 óra: Ukrajna–Horvátország
2022. január 17., 20:30: Franciaország–Szerbia

Az Európa-bajnokság szegedi mérkőzéseire itt lehet bérletet vásárolni.

Előző sztori

Szegedre is érkeznek a Lime rollerek

Következő sztori

Megkezdődött a parkolóautomaták üzembehelyezése