Sport

Szeged új arénával és a legerősebb csoporttal várja a kézilabdabarátokat!

Szeged új arénával és a legerősebb csoporttal várja a kézilabdabarátokat!

2021. május 21., péntek
Szeged új arénával és a legerősebb csoporttal várja a kézilabdabarátokat!

Szerencsések a szegedi kézilabdabarátok, hiszen a 2022-es Európa-bajnokság sorsolásán az előző kontinenstornán ezüstérmes Horvátország, az olimpiai ezüstérmes, vb-4. helyezett Franciaország, az őket a selejtezők során legyőző Szerbia, valamint Ukrajna került a Szegedi Új Arénában rendezendő csoportba.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged válogatott, vb-5. helyezett klasszisa szerint nem is kérdés, hogy aki szereti a kézilabdát, annak ott a helyen a lelátón.

Az új arénát látni kell, már önmagában is hatalmas élmény lesz abban a csarnokban kézilabdameccset nézni.

Nemrég bemehettünk és körbejártuk, brutális méretekkel rendelkezik, bárki, aki ott jár, annak le fog esni az álla, ebben biztos vagyok. Szeged városa, a szegedi kézilabda már nagyon megérdemelte ezt a csarnokot, és büszke vagyok arra, hogy Eb-csoportkörnek ad majd otthont. És hát ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy megteljen az aréna: a francia, a horvát és a szerb válogatott is nagyon erős, világsztárok szerepelnek ezekben a csapatokban. Ha valaki szerencsés, akár közös képet is készíthet velük az Eb alatt.”

A magyar válogatott meghatározó játékosa szerint nemcsak az új arénában lehet majd élményeket szerezni az Eb során.

Nagyon sok jó étterem, kávézó és látványosság van Szegeden, aki idejön az Eb-re, egésznapos programot tud magának tervezni, nem fog unatkozni, ebben biztos vagyok.”

Így gondolja ezt a város első embere is.

„Szeged az európai kézilabdázás egyik fellegvára, városunk csapata, a PICK Szeged rendre ott van a kontinens legjobb klubcsapatai között, és kivételes teljesítményükkel egész közösségünket büszkévé teszik” – fogalmazott korábban Botka László, Szeged polgármestere. – Mi Szegeden hiszünk a sport közösségteremtő erejében, elismerjük a tudást, a szorgalmat és a teljesítményt. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy vendégül láthatjuk Európa legjobb kézilabdázóit. Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a csapatok otthon érezzék magukat gyönyörű városunkban.”

Bodó Richárd szerint minden tekintetben kemény volt ez a mostani szezon, de klubcsapatával kihozta a maximumot eddig a lehetőségekből, a Veszprém ellen pedig két jó meccsre számít. Ami pedig a válogatottat illeti:

„Mindig élmény és megtiszteltetés a válogatottba menni, ráadásul ez most egy nagyon jó szellemiségű csapat, amiben már a fiatalok is meghatározó szerepet töltenek be. Nagyon jól érezzük egymást, magunkat, a mentalitás is helyén van, az Európa-bajnokságon pedig itt lesz a lehetőség, hogy mindenki megmutassa, mire is képes. Élvezni szeretnénk a játékot”.

Az Európa-bajnokság szegedi csoportjának programja:

2022. január 13., 18 óra: Szerbia–Ukrajna
2022. január 13., 20:30: Horvátország–Franciaország

2022. január 15., 18 óra: Franciaország–Ukrajna
2022. január 15., 20:30: Horvátország–Szerbia

2022. január 17., 18 óra: Ukrajna–Horvátország
2022. január 17., 20:30: Franciaország–Szerbia

Az Európa-bajnokság szegedi mérkőzéseire itt lehet bérletet vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.