Sport

Sporttörténelem: bronzérmes lett szinkronúszásban a magyar válogatott!

Sporttörténelem: bronzérmes lett szinkronúszásban a magyar válogatott!

2021. május 15., szombat
Sporttörténelem: bronzérmes lett szinkronúszásban a magyar válogatott!

A magyar csapat a retró korszakot idéző Bonnie Tyler Holding out for a hero című számára mutatta be gyakorlatát, amire 79,1000 pontot szerzett. A válogatott először nyert érmet világversenyen szinkronúszásban.

A hightlight a 2019-es vizes-VB-n mutatkozott be. Ebben a versenyszámban a csapatoknak 2 perc 30 másodpercük van, hogy bemutassák gyakorlatukat, amelyekben az akrobatikusabb, látványosabb, közönségszórakoztatóbb mozdulatok kerülnek előtérbe.

A versenyszámot az ukrán válogatott nyerte fölényes, 95,3000 ponttal, míg az ezüstérmesek a fehéroroszok lettek, 86,5667 ponttal.

A történelmi sikár után Rényi Luca csapatkapitány azt nyilatkozta:

Leírhatatlan az az érzés, amit most mindannyian átélünk, hogy érmesek lehetünk egy Európa-bajnokságon. Rengeteg munkát végeztünk, köszönet illet mindenkit, akik lehetővé tették, hogy a lezárások alatt is edzhessünk, mert ez rendkívül sokat jelentett ennek a csapatnak

A magyar csapat Barta Niké, Csilling Katalin, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hatala Hanna, Hungler Szabina, Regényi Adelin, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.