Óriási csata után, újabb Szedeák bravúr

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jó ritmuban kezdte az elődöntő második meccsét a Szedeák, és ezt hosszú idő után a lelátón ülő szegedi szurkolók is láthatták már. Bár az első szünetben a Falco vezetett, érezhető volt, hogy ez csak átmeneti állapot.

A folytatásban kisebb gödörbe kerültek a vendégek, ami lehetőséget adott a Szegednek, és meg is léptek hét pontra, azonban a bajnoki címvédő megrázta magát. Egy időkérés átlendítette őket a holtponton és a félidő végére egyre zárkóztak.

Fotó: delmagyar.hu

Remekül nyitott a Szedeák a térfélcsere után. A 25. percben Brown egy triplája, majd duplája már 6 pontos hazai előnyt jelentett és ebből 4 megmaradt az utolsó felvonásra is.

Fél perc kellett ahhoz, hogy a vezetés ismét a vendégeknél legyen. Kemény hajrát nyitott mindkét csapat. A kevesebb hiba és a koncentráltabb játék szegedi oldalon meghozta eredményét, 1 perccel a vége előtt 5 pont volt az előnyük. 17 másodpercel később azonban már csak egy, azonban a legvége egyértelműen stabilabb hazai játékot hozott és ezzel megnyerték a mérkőzést.

A Szedeák egyenlített a párharcban, a harmadik összecsapás pénteken lesz Szombathelyen.

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, elődöntő, 2. mérkőzés

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco 96–92 (25–27, 22–19, 22–19, 27–27 )
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Benczur, Papp, Goda.
Naturtex-SZTE-Szedeák: GOVENS 31/9, BROWN 23/6, Dzseletovics 17/6, Bognár 7, DICKEY 13. Cserék: Kerpel-Fronius G., Kerpel-Fronius B., Keller I. 5/3. Csere: Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Falco: Anderson 10/6, VÁRADI 13/3, BENKE 15, Bruinsma 16, KELLER Á. 14/6. Cserék: Perl 15/3, Barac 9, Doktor. Vezetőedző: Gasper Okorn.
Kipontozódott: Kerpel-Fronius B. (37.), ill. Keller Á. (38.), Váradi (39.), Anderson (40.).

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Előző sztori

Hét év után távozik a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya

Következő sztori

Koronavírus: 1130 új beteg van, 128 halott