Közélet

Orbán: Jöhetnek a fesztiválok!

Orbán: Jöhetnek a fesztiválok!

2021. május 14., péntek
Orbán: Jöhetnek a fesztiválok!

Eddig 4 483 598 embert oltottak be legalább egyszer. Ha elérjük az 5 milliót, ami körülbelül

Pünköskor lehet meg, ezeken enyhíthetnek:

  • esküvőkre vonatkozó feloldások
  • nagyobb rendezvényekre vonatkozó feloldások
  • kijárási tilalom

A zenés- és tömegrendezvényekre nem lehet menni védettségi igazolvány nélkül

De ezekről majd akkor beszélnek, ha elérjük a hat millió beoltottat.

Kérdés lesz-e 6 millió beoltott?

– Ez nem lehetetlen! De az embereken múlik, az ő felelősségük, hogy felveszik-e az oltást – tette hozzá Orbán Viktor.

Magyarország a legkorábban térhet vissza a normális élethez, de a járvány ettől még van – mondta a kormányfő.

Magyar vagyok, ezért sohasem leszek elégedett

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején azt mondta, hogy "magyar vagyok, ezért sohasem leszek elégedett" az oltási számokkal. A versenyszellem a magyartól nem idegen, jól álljuk a versenyt, de ez egy speciális verseny, ami a magyar emberek életéért szól – tette hozzá.

Amit korábban abszurdnak látott, most valósággá vált

Orbán Viktor szólt arról is, hogy összessen 944 ezer olyan regisztrált ember van, aki még nem vette fel az oltást. Ők minden bizonnyal Pfizerre várnak. Heti átlagban 150 ezer Pfizer-oltás jut. Mindezek mellett mindenfajta vakcina is van. Amit korábban abszurdnak láttam, most valósággá vált – tette hozzá. 

Hétfőtől regisztrálhatnak a világban élő magyarok

Nem lehetetlen, hogy a hatmilliót is elérheti a beoltottak száma, de ez teljesen az embereken múlik – mondta Orbán Viktor. Van egy vakcinagazdálkodással foglalkozó munkacsoport, a szükséges rendeléseket leadtuk, az esetleges harmadik oltáshoz szükséges oltóanyag már a zsákban van – mondta a kormányfő. Hétfőtől arra bíztatják a világban élő magyarokat, hogy regisztráljanak – tette hozzá. 

Jók az adatok

Orbán Viktor a gazdaság helyzetéről azt mondta, hogy elértük azt a szintet a foglalkoztatottságban, mint a válság előtt. Arra számít, hogy a dolgozó emberek száma tovább nő. Ahhoz, hogy a munkavállalók dolgozni tudjanak, ahhoz az egészségügynek kellett jól teljesítenie.Mostmár csak 2600 ember van kórházban, míg lélegezetőgépen 328-an vannak. 

Akit lehetett meggyógyítottak, 608 ezer ember gyógyult meg ebből a betegségből – mondta a kormányfő. 

Nyugdíjprémium és adómentesség

Olyasmire is vállalkozik a költségvetés, amire nem gondoltam volna – mondta a kormányfő. Lesz nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj két heti mennyiségének a kifizetése. Jut pénz a 25 éven aluliak adómentességére is – mondta a kormányfő. Mindebből az következik, hogy ez a költségvetés európai szinten is jobb gazdasági pozíciót ad nekünk, mint a válság előtt. Persze ehhez még nagyon sokat kell dolgozni – tette hozzá. Egy hét múlva állhat föl a gazdasági újraindítási operatív törzs. 

Ez lesz a fordulópont

Orbán Viktor szólt arról is, hogy ha nincs magyar gyerek, akkor nincs magyar jövő. A kormányfő szerint 2010 körül látszott, hogy a magyar fiatalok több gyereket akarnak, mint amennyi megszületik. Ha jó gazdaságpolitikát és jó családpolitikát csinálunk, akkor Magyarországnak a népesedési egyensúlya helyre fog állni, de még nem tartunk itt – tette hozzá. A fordulópont akkor lesz, amikor azt tudjuk mondani, hogy aki gyermeket vállal, az anyagilag is jobban jár. 

https://soundcloud.com/orban-viktor-kozmedia/egy-ket-honappal-jarunk-a-nyugati-orszagok-elott-20210514

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.