Növelte nyereségét a Pick Szeged Zrt.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Pick Szeged Zrt. tavaly 5,3 milliárd forint adózott eredményt ért el az előző évi 4,2 milliárd forint után - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett 2020. évi jelentésében.

A 2020. évi adózott eredmény felhasználására vonatkozó javaslat alapján az 5,3 milliárd forintot eredménytartalékba helyezik. A cég értékesítési nettó eredménye 2020-ban 72,2 milliárd forintot tett ki a 2019. évi 67,2 milliárd forinttal szemben.

A beszámoló szerint tavaly a társaság kutatás-fejlesztésre 386,7 millió forintot fordított. A vállalat a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódóan 32,9 milliárd forint beruházást hajtott végre.

A beszámoló kitér arra, hogy a Pick Szeged Zrt. is részt vett a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában, amelynek keretében a társaság 27 milliárd forint forrást vont be kötvénykibocsátással. A kötvénykibocsátás célja a zöldmezős beruházás keretében építendő új létesítmény finanszírozásának biztosítása.

MTI

Előző sztori

Lekutyázta, csőkulccsal támadt, visszaütött – letartóztattak két férfit Szegeden

Következő sztori

Sok tűzeset volt az elmúlt hétvégén a környéken