Közélet

Mihálik "nyomoz" és "lebuktat", de otthon kellene szétnéznie!

Mihálik "nyomoz" és "lebuktat", de otthon kellene szétnéznie!

2021. május 10., hétfő
Mihálik "nyomoz" és "lebuktat", de otthon kellene szétnéznie!

Se hírértéke, se közszolgálati érintettsége nincs, mégis annyira abszurd, hogy megírjuk: Mihálik Edvin nyomoz! A Momentum szegedi országgyűlési képviselőjelölt jelöltje ki tudja miért, de Nemesi Pál kommunikációs munkatársa után vizsgálódik. Napok óta hajtja a témát a közösségi oldalán a fiatal és feltörekvő politikus, szerződéseket kér ki és tényfeltár.

Most sikerült lelepleznie, hogy Kiss Balázst nem a miniszterelnökség alkalmazza. Ebből Mihálik egy rettenetesen hosszú posztot írt, és levonta azt a következtetést, hogy

  1. ez gyanús,
  2. mivel nincs szerződése, megtévesztő, amit művel Nemesi kommunikációs munkatársa.

Ha nem érti, mi az összefüggés, hogyan jutott el ide Mihálik Edvin, akkor megnyugtatjuk: nem önben van a hiba! Vagy bennünk is van, mert mi se értjük.

"Kiss Balázs Imre, Nemesi sikertelen polgármesteri kampányának és a Szeged365 szerkesztőségének egyik vezetője, a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna szóvivőjeként mutatja be magát minden fórumon. Csakhogy a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint náluk semmilyen szerződéses jogviszonya nincsen.

Ismétlem, a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint: nincs munkaszerződése, nem nevezték ki köztisztviselőnek, nem kötöttek vele semmiféle szerződést, nem állított ki semmiféle teljesítési igazolást"

- írja már-már felháborodva a fiatal politikus, zöld tanácsnok.

"Hogy lehetséges az, hogy ez az ember ennek ellenére magát nagy nyilvánosság előtt, megtévesztő módon a Dél-Alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna hivatalos szóvivőjének nevezi" - teszi fel a szerinte fontos kérdést, és kérdőre von amiatt, mert "állami tisztviselők között zajló hivatalos találkozók tartalmáról közöl bizalmas információkat a kormány nevében (mármint Kiss), mindezt hivatalos tájékoztatásnak állítja be, illetve szegedi és Csongrád-Csanád megyei állampolgárokkal való egyeztetések során a kormányzati intézmény hivatalos szóvivőjének adja ki magát, úgy tesz, mintha lenne bármire befolyása" - magyarázza Mihálik Edvin.

A végére hagyta az igazi mattot a képviselőjelölt, szerinte ugyanis :

"Itt valaki nem mond igazat!

Vagy arról van szó, hogy Kiss Balázs illetéktelen módon adja ki magát szóvivőnek, vagy Nemesi Pál szándékosan úgy alkalmazza őt, hogy a részleteket az adófizetők ne ismerhessék meg" - véli Mihálik.

Javasolnánk egy harmadik lehetőséget: az évtizedek óta dúsgazdag Nemesi Pál, aki egy lapot is finanszírozhat, csak megengedheti magának, hogy a saját pénzéből alkalmazzon egy kommunikációs szakembert is. Vagy többet.

Inkább a Momentumnak kellene elszámolnia

Mihálik Edvin, miközben "leleplez" egy sajtóst, azt nem kérte számon, hogy éppen saját pártelnöke, Fekete-Győr András nem tudott elszámolni több mint 137 millió forinttal. A Partizán műsorában - amelyben egyébként meglehetően beégett a pártelnök - ennek komoly teret is szentelt Gulyás Márton. Ha valakinek kimaradt volna ez a jelenet, akkor ezt érdemes megnézni:

https://youtu.be/W4ejIsd-GF8?t=528

Bár Fekete-Győr a műsorban megígérte, hogy utána fog nézni ennek, a honalpon mi nem találtuk nyomát semmiféle korrekciónak, vagy részletes elszámolásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.