Képriport

Meddig nő még a fű Újszegeden?

Remekül burjánzik a 2019-ben átadott közterületek java

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június közepén lesz két éve, hogy átadták a közel egymilliárd forintos komplex beruházást. A Zöld Város program keretében 819,99 milliós Európai Uniós támogatás érkezett, amelyet a városi költségvetés további 120 millió forinttal egészített ki. Szeged legrégebben épült lakótelepének közterületeit teljeskörűen felújították, azonban a figyelmet sok helyen eltereli a túlságosan megnövekedett növényzet a közösségi terek és zöldterületek szépségéről.

Az Odessza városrészben élők nagy örömére ők sem maradtak ki a Szeged egészére kiterjedő programból. Nem csupán a buszmegállókat, járdákat és gyalogátkelőhelyeket újították fel a Vedres és a Csanádi utca környékén: a Maróczy Géza tér is teljesen átalakult.

Egyre több helyen azonban elvadulni látszik az újonnan telepített növényzet és a fű is megállás nélkül nő.

Az ügyben megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Közterület-fenntartásért felelős részlegét, de cikkünk megjelenéséig sajnos nem válaszoltak – lehet, hogy a nem régen bevezett önkormányzati cenzúra miatt. A weboldalukon található információk alapján a “kisvárosias illetve kertvárosias lakóterületen az utcai zöldsávok gondozásáról az ingatlan tulajdonosai kötelesek gondoskodni”.

A képeinkből kiderül, hogy épp ezeken a területeken rendben is van a növényzet. Nem úgy az olyan köztes tereken, mint például a Szolgáltató sor és a Vedres utca közötti fitnesz park és játszótér. Itt már egyre elvadultabb a zöld, a természet akadálytalanul tör előre.

Frissítés: Megkeresésünk után egy nappal érkezett válasz a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársától. Levelében elmondta, hogy Odesszában április 7-én vette kezdetét az első körös fűnyírás, április 13-án pedig a gyomlálás. Jelenleg már a második körös munkálatok folynak, amelyből hátra van még a Maróczy téren, a Fésű és a Herke utcában a fűnyírás. A Korondi utcában cikkünk megjelenésének napján (május 17.) végeztek, a többi területen már végeztek. Hozzátette, hogy a gyakori esőzések miatt van, hogy egész napra fel kell függeszteniük a munkát – így ez érthető módon csúszásokhoz vezet. Jelenleg fűnyírást a Fő fasoron végeznek, illetve a Ligetben és a Torontál téren kezdenek neki a gyomlálásnak a dísznövények ágyásaiban. Az imént említett feladatok befejezése után kerül sor újra az odesszai területekre.

Előző sztori

Körözött járműveket fogtak el Csanádpalotán

Következő sztori

Tovább csökkent a fertőzöttek száma