Közélet

Meddig nő még a fű Újszegeden?

Meddig nő még a fű Újszegeden?

2021. május 17., hétfő
Meddig nő még a fű Újszegeden?

Az Odessza városrészben élők nagy örömére ők sem maradtak ki a Szeged egészére kiterjedő programból. Nem csupán a buszmegállókat, járdákat és gyalogátkelőhelyeket újították fel a Vedres és a Csanádi utca környékén: a Maróczy Géza tér is teljesen átalakult.

Egyre több helyen azonban elvadulni látszik az újonnan telepített növényzet és a fű is megállás nélkül nő.

Az ügyben megkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Közterület-fenntartásért felelős részlegét, de cikkünk megjelenéséig sajnos nem válaszoltak - lehet, hogy a nem régen bevezett önkormányzati cenzúra miatt. A weboldalukon található információk alapján a "kisvárosias illetve kertvárosias lakóterületen az utcai zöldsávok gondozásáról az ingatlan tulajdonosai kötelesek gondoskodni".

A képeinkből kiderül, hogy épp ezeken a területeken rendben is van a növényzet. Nem úgy az olyan köztes tereken, mint például a Szolgáltató sor és a Vedres utca közötti fitnesz park és játszótér. Itt már egyre elvadultabb a zöld, a természet akadálytalanul tör előre.

Frissítés: Megkeresésünk után egy nappal érkezett válasz a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársától. Levelében elmondta, hogy Odesszában április 7-én vette kezdetét az első körös fűnyírás, április 13-án pedig a gyomlálás. Jelenleg már a második körös munkálatok folynak, amelyből hátra van még a Maróczy téren, a Fésű és a Herke utcában a fűnyírás. A Korondi utcában cikkünk megjelenésének napján (május 17.) végeztek, a többi területen már végeztek. Hozzátette, hogy a gyakori esőzések miatt van, hogy egész napra fel kell függeszteniük a munkát - így ez érthető módon csúszásokhoz vezet. Jelenleg fűnyírást a Fő fasoron végeznek, illetve a Ligetben és a Torontál téren kezdenek neki a gyomlálásnak a dísznövények ágyásaiban. Az imént említett feladatok befejezése után kerül sor újra az odesszai területekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.