/

Jelentős vasútfejlesztések elé nézünk a következő évtizedben

Nagycenken nyilatkozott a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Mosóczi László Nagycenken beszélt a magyar vasút jövőjéről: több száz milliárdos forrásokból meríthet az ágazat.

A pályahálózatok korszerűsítése mellett frissíteni szeretnék a jelenlegi járműállományt, és ehhez kapcsolódó fejlesztések is várhatóak lesznek a jövőben. Mosóczi elmondta a Széchenyi Múzeumvasút fejlesztésének átadóján, hogy már jelenleg is egyre több progresszív beruházás van folyamatban, továbbá ment már végbe. Ilyen például a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tram-train vonal, amely hazánkban egyedülállónak számít.

Szó esett még többek között a Budapest-Varsó nagysebességű vasútvonal hazai szakaszának kiépítéséről is. A tervek szerint a visegrádi négyek országait összekötő gyorsvasút Bécs felé leágazhat majd, így bekötné Magyarországot a nyugat-európai hálózatba.

(MTI)

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Feltárulnak a Dóm titkai

Következő sztori

Már nem sokáig parkolhatunk ingyen a közterületeken