Sport

Hét év után távozik a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya

Hét év után távozik a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya

2021. május 4., kedd
Hét év után távozik a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya

A balszélső 2014-ben olimpiai ezüstérmesként, háromszoros Bajnokok Ligája-győztesként és ötszörös spanyol bajnokként igazolt Szegedre, ahol egy-egy EHF Kupát, bajnokságot és Magyar Kupát nyert. Källman lett minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a BL-ben 325 góllal. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gólt szerzett.

A klub honlapjának keddi híradása szerint az idény végén lejár a 39 éves svéd játékos szerződése, amelyet a felek nem hosszabbítanak meg.

"Minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson. Nekem ez megadatott, hét éven keresztül lehettem Jonas Källman trénere" - nyilatkozta Juan Carlos Pastor.

Hozzátette: a példaértékű profizmussal rendelkező balszélsőnek döntő érdemei vannak azokban a győzelmekben, amiket együtt értek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.