Közélet

Csaknem 180 fiatal kapta meg a keresztény nagykorúság szentség a Szent Gellért Fórumban

Csaknem 180 fiatal kapta meg a keresztény nagykorúság szentség a Szent Gellért Fórumban

2021. május 23., vasárnap
Csaknem 180 fiatal kapta meg a keresztény nagykorúság szentség a Szent Gellért Fórumban

Csaknem 180 fiatal kapta meg a keresztény nagykorúság szentségét a Szeged-Csanádi Egyházmegyében szombaton.

A szentmisét a Szent Gellért Fórumban mutatta be Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a járványügyi szabályok betartása mellett. A főpásztor arról beszélt, hogy ha valakinek, aki közel áll hozzánk, valami megváltoztatja az életét, vagy akár el is köszönünk tőle, akkor szokás ajándékot adni neki, hogy kifejezzük ezzel a szeretetünket. Kiemelte, Jézus a kereszthalála előtti utolsó vacsorán azt mondta az apostolainak, hogy: ez az én testem és ez az én vérem, egyétek és igyátok, így emlékezzetek rám. Ez volt az első ajándék, amit Jézustól kaptak. Hozzátette, az apostolok másik ajándéka az volt, hogy megkapták a Szentlelket, amivel megváltozott az értelmük, a gondolkodásuk és a lelki erejük is.

A szeged-csanádi püspök rámutatott: az apostolok ajándékai által, a pünkösdkor kapott Szentlélek segítségével megismerhettük Jézust, és személyes kapcsolatunk lehet vele. Hangsúlyozta, a Szentlélek Isten jelenléte bennünk, ezért a bérmálkozóktól azt kérik, hogy fogadják el ezt az ajándékot, és éljenek vele értelmes, boldog életet.

A fiatalok a bérmálásban azt vállalták, amit a szüleik vállaltak a keresztségben helyettük, vagyis a krisztusi életet és küldetést. Tehát a bérmálás megerősítette őket abban, ami a keresztségben már elkezdődött.

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.