A héten még fent lesz a Tisza

De ennél nagyobb tetőzésre most nem kell számítani.

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság készséggel elárult megkeresésünkre, hogy mire számíthatunk a Tisza vízállásával kapcsolatban. Részletes adatokat és előrejelzést is a rendelkezésünkre bocsátottak.

Az Alsó-Tisza jelenlegi áradását a Tiszán és mellékfolyóin elindult, kisebb-nagyobb árhullámok okozzák. A TISZAVIZIG három helyen mért adatokat, Csongrádnál 531 cm, Mindszentnél 561 cm és Szegednél 538 cm volt a vízállás ma reggel. Ezek mindegyike az elsőfokú árvízvédelmi szint alatt vannak, ami 650 centimétert jelent, és előreláthatóan nem is fogják meghaladni azt. A szakértői vélemény kifejti, hogy a Maros árhullámának gyors levonulása kedvező feltételeket biztosított az alsó-tiszai átvonuláshoz, így a vártnál alacsonyabb vízszint fog kialakulni.

Szegeden valószínűleg már ma megáll a vízszint-emelkedés 540 centiméter környékén, jelentős apadás csak a hét vége felé fog bekövetkezni – addig nagyjából maradni fog a jelenlegi vízállás. Előrejelzésük szerint a rakpart szintjét várhatóan nem fogja elérni, felhívják a figyelmet azonban arra, hogy a folyó fentebbi területein továbbra is emelkedni fog a víz. Csongrádnál és Mindszentnél a hét második felében lesz várható a tetőzés, ami nem fogja meghaladni a 600 centimétert az előrejelzések szerint.

Arról, hogy meddig lesz lezárva a rakpart a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. dönt. Cikkünket frissítjük, amint sikerült kapcsolatba lépnünk velük az üggyel kapcsolatban.

Előző sztori

Mi a B-terv?

Következő sztori

5 millió 40 ezer a beoltott, 213 az új fertőzött, elhunyt 41 beteg