61 céget jelentettek be egy szegedi kiskertbe

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az apával és fiával, valamint további 32 cégképviselővel szemben, akik a vád szerint közreműködtek a 61 cég kamu bejegyzésében. 

A vádirat szerint az apa és fia megállapodtak abban, hogy az előbbi tulajdonában lévő, Szeged kiskertes övezetében található hétvégi házába székhelyhasználatot engedélyező nyilatkozat ír alá az őt megkereső cégek képviselőivel.

Az ingatlanban azonban a gazdasági társaságok székhely szerinti tevékenységet nem folytathattak, az ingatlant nem használhatták, azon a rendszeres üzleti tevékenység folytatásának nyomai sem voltak feltalálhatóak. Az ingatlan nem képezte a vállalkozások tulajdonát és annak használatára sem voltak jogosultak, azt a gazdasági társaságok csupán a cégadatok között székhelyként feltüntethették, cégtáblájukat ott elhelyezhették és a hatóságok előtt a fenti címet székhelyként megjelölhették. A székhelyként valótlanul megjelölt ingatlanban csak a postai küldemények átvétele történt meg, az iratok őrzésére és rendelkezésre tartására nem ott került sor. A cégek ténylegesen a házat gazdasági célokra, ügyfelek fogadására, raktározásra vagy iratok megőrzésére nem használhatták, ott nem jelenhettek meg, és az ingatlan ilyen célokra nem is volt alkalmas – közölte az ügyészség.

Az apa és fia az ingatlanukba bejegyzett székhelyű gazdasági társaságoknak segítséget nyújtottak ahhoz, hogy a vállalkozások képviselői a Szegedi Törvényszék Cégbírósága előtt a társaságok bejegyzésére, illetve a cégadataikban történő változások átvezetésére irányuló eljárások során – a tévedésben lévő ügyvédek útján – a közhiteles cégnyilvántartásba a székhelyre vonatkozóan valótlan adatokat jegyeztessenek be.

A járási ügyészség a vádlottakat a közreműködésükkel érintett cégek száma szerint minősülő közokirathamisítás bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Először járt az új otthonában a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

500 alatt az új fertőzöttek száma