Politika

"Rolex Laci nem igazán van tisztában a valósággal" – írta az ellenzék

"Rolex Laci nem igazán van tisztában a valósággal" – írta az ellenzék

2021. április 23., péntek
"Rolex Laci nem igazán van tisztában a valósággal" – írta az ellenzék

A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a polgármester Joe Bident magasztalja, mondván, ott majd jól megadóztatják a gazdagokat, emellett Botka azt is írja, 2010 óta sosem látott szegénység tombol Magyarországon, pedig valójában csökkentek a jövedelmi különbségek.

"Botka László csúsztat vagy tudatosan hazudik: az Európai Unió statisztikai szerve, az EuroStat is elismeri, hogy 2010 óta Magyarországon csökkentek a jövedelmi különbségek, mégpedig úgy, hogy az alsó osztályok, és az alsó-középosztály jövedelmei növekedtek, és radikálisan csökkent idehaza a szélsőséges anyagi deprivációnak kitettek száma." – fogalmaz a közlemény.


A Szegedi Fidesz visszautasítja Botka László alaptalan csúsztatását, melyet a Facebookon követett el.

"Rolex Laci, aki több aranyórából álló gyűjteménnyel rendelkezik, nem igazán van tisztában a valósággal, de hogyan is lehetne, hiszen hétköznapjai csendes luxusban telnek a város szélén egy erődítményben" –olvasható a közleményben.

Emlékeztetnek, Botka László Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt az összes megszorítást megszavazta: parlamenti képviselőként igent mondott az áramár emelésére, a gázáremelésre és a gyógyszer-áremelésekre is. Aztán a megszorítások jegyében megszavazta a 13. havi nyugdíj eltörlését, és az orvosok és tanárok bérének elvételét, majd az orvosok és az ápolónők elbocsátását is.

Szeged baloldali polgármestere tehát ennyit tud, megszavazni a megszorításokat, amikor a szocialista elvtársai vezetik az országot, majd ellenzékben uszítani a hazugságokkal. Ezzel szemben a polgári kormány a baloldal pusztítását ellensúlyozandó 2010 óta munkahelyek százezreit hozta létre, sosem látott béremelésről döntött az egészségügyi rendszerben és elkezdte visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat is

vonta le a konklúziót a szegedi Fidesz.

Hozzátették, tisztában vannak azzal, hogy a Fidesznek további feladatai vannak még a szegénység felszámolásában, de biztosak abban, hogy nem Botka László és a leszerepelt baloldal megszorító javaslatait hajtják végre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.