“Rolex Laci nem igazán van tisztában a valósággal” – írta az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Fidesz szerint Botka László hazudik.

A nagyobbik kormánypárt helyi szervezete közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a polgármester Joe Bident magasztalja, mondván, ott majd jól megadóztatják a gazdagokat, emellett Botka azt is írja, 2010 óta sosem látott szegénység tombol Magyarországon, pedig valójában csökkentek a jövedelmi különbségek.

Botka László csúsztat vagy tudatosan hazudik: az Európai Unió statisztikai szerve, az EuroStat is elismeri, hogy 2010 óta Magyarországon csökkentek a jövedelmi különbségek, mégpedig úgy, hogy az alsó osztályok, és az alsó-középosztály jövedelmei növekedtek, és radikálisan csökkent idehaza a szélsőséges anyagi deprivációnak kitettek száma.” – fogalmaz a közlemény.


A Szegedi Fidesz visszautasítja Botka László alaptalan csúsztatását, melyet a Facebookon követett el.

“Rolex Laci, aki több aranyórából álló gyűjteménnyel rendelkezik, nem igazán van tisztában a valósággal, de hogyan is lehetne, hiszen hétköznapjai csendes luxusban telnek a város szélén egy erődítményben” –olvasható a közleményben.

Emlékeztetnek, Botka László Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt az összes megszorítást megszavazta: parlamenti képviselőként igent mondott az áramár emelésére, a gázáremelésre és a gyógyszer-áremelésekre is. Aztán a megszorítások jegyében megszavazta a 13. havi nyugdíj eltörlését, és az orvosok és tanárok bérének elvételét, majd az orvosok és az ápolónők elbocsátását is.

Szeged baloldali polgármestere tehát ennyit tud, megszavazni a megszorításokat, amikor a szocialista elvtársai vezetik az országot, majd ellenzékben uszítani a hazugságokkal. Ezzel szemben a polgári kormány a baloldal pusztítását ellensúlyozandó 2010 óta munkahelyek százezreit hozta létre, sosem látott béremelésről döntött az egészségügyi rendszerben és elkezdte visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat is

vonta le a konklúziót a szegedi Fidesz.

Hozzátették, tisztában vannak azzal, hogy a Fidesznek további feladatai vannak még a szegénység felszámolásában, de biztosak abban, hogy nem Botka László és a leszerepelt baloldal megszorító javaslatait hajtják végre.

Előző sztori

Hajótörés; aztán út Pannóniába, Csanád egyházmegye élére: Gellért püspök

Következő sztori

Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást