Rekordszámú jelentkezés érkezett a XLI. Nyári Tárlatra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Csúcsot döntött a XLI. Nyári Táralra beadott alkotások száma: a hazai kulturális élet egyik legfontosabb eseményére csaknem ezer pályamű érkezett az alkotóktól. A május második felében nyíló nagyszabású tárlatot idén online rendezi meg a REÖK - áll a sajtóközleményben.

Hatalmas érdeklődés öveti a művészvilágban is a negyvenegyedik alkalommal megrendeződő Nyári Tárlatot: minden eddiginél több, csaknem 600 művész alkotása méreti meg megát az idei seregszemlén. A nívós képzőművészeti eseményt – a jelenlegi járványügyi korlátozásoknak megfelelően – online rendezik meg.

Nem lesz egyszerű dolga a négytagú szakmai zsűrinek, hiszen mintegy ezer beérkezett pályaműből választják ki a napokban azokat az alkotásokat, melyek a tárlat végleges anyagát adják, így mások mellett Aknay János, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, a szegediek közül pedig Sejben Lajos, Henn László András és Popovics Lőrinc műveiben is gyönyörködhet a közönség.

Előző sztori

Fekete-Győr Csodaországban

Következő sztori

Müller Cecília: Nagyon sokféle hír jelenik meg, és ezek jelentős része ellentétes a valósággal