Pótdíj nélkül vehetünk jegyet az ellenőröktől a Volánbusz távolsági járatain

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A közlekedési társaság továbbra is arra kéri az utasokat, aki teheti, elővételben váltson menetjegyet.

A hét elején megírtuk, hogy egyik olvasónk közel egy órát állt sorba a Mars téri buszpályaudvar jegypénztárjánál, mert a Szegedről induló távolsági járatokra nem lehet online jegyet vásárolni. Csak a sofőr jóindulatának köszönhetően nem késte le a buszt.

Az eset kapcsán a Volánbusz Zrt. lapunk megkeresésére közölte, a Mars tér autóbusz-állomás adottságát tekintve több pénztári ablak üzemelhet egy időben, ugyanakkor a járványhelyzet miatt át kellett szervezniük a pénztárak nyitvatartását.

„A pénztári forgalom csúcsidőszakára biztosítottuk a több ablakos értékesítési lehetőséget utasaink számára, míg a peremidőszakokban egy pénztári ablak állt az utasok rendelkezésére.” – közölték.

Csak a pesti járatokra lehet online jegyet venni

Az online jegyvásárlással kapcsolatban arról tájékoztattak, hogy menetjegy és a hozzátartozó kiegészítő jegy a társaság honlapján vásárolható a Budapestről a Népliget, Stadion, Árpád híd és Újpest-Városkapu autóbusz-állomásokról induló, és ide érkező országos járatokra. Tehát a szegediekre nem, ugyanakkor megemlítették, hogy a jövőben egyre több járatot terveznek bevonni az online értékesítésbe.

Kiemelték, hogy a fedélzeti jegykiadás ideiglenes felfüggesztésének időtartama alatt az utazás során, valamint az ellenőrzések alkalmával, pótdíj megfizetése nélkül is megválthatják jegyüket azok az utasok, akik nem rendelkeznek menetjegy vagy bérlet vásárlását lehetővé tevő mobileszközökkel, vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni.

Közölték, hogy a rendkívüli időszakban a jegy- és bérletellenőr elsődleges feladata nem a pótdíjazás, hanem a közösségi közlekedés lebonyolításának támogatása, ugyanakkor az utazási jogosultságot természetesen folyamatosan ellenőrzik.

Hangsúlyozták, az utasokat továbbra is arra kérik, hogy a járatokat minden esetben érvényes menetjeggyel vagy bérlettel vegyék igénybe.

“Ebben a mindenki számára nehéz és rendkívüli helyzetben továbbra is folyamatosan dolgozunk új értékesítési csatornák bevonásán. Rendszeresen munkába járó utasaink számára a bérletvásárlás a legjobb megoldás. Más okból buszra szálló utasainktól azt kérjük, előre tervezzék meg utazásaikat, és elővételben vegyék meg jegyeiket” – olvasható a közlekedési társaság válaszlevelében.

Előző sztori

Szegedi találmánnyal az afrikai orvvadászok ellen

Következő sztori

Gulyás Gergely: Májusban is jár a bértámogatás

Legutóbbi hasonló cikkek