Sport

Nem sikerült a címvédés a kupában MOL-Pick Szegednek

Nem sikerült a címvédés a kupában MOL-Pick Szegednek

2021. április 12., hétfő
Nem sikerült a címvédés a kupában MOL-Pick Szegednek

Ahogy egy nappal ezelőtt az elődöntőben, úgy most is a sérült Luka Stepancic és Nik Henigman hiányzott a MOL-Pick Szeged keretéből, ott volt viszont az elődöntőben kisebb sérülést összeszedő Bánhidi Bence, Jonas Kallmann és Martin Stranovsky.

Bár a Veszprém szerzett vezetést, de a szegediek a 6. perctől magukhoz ragadták az előnyt. Bogdan Radivojevic volt igazán elemében, jó százalékkal értékesítette a lehetőségeit, és a hétmétereseket is biztos kézzel dobta. Hiába ment el két góllal a Szeged, a bakonyiaknak sikerült egyenlíteniük. (17 perc: 8-8)

Radivojevics vitte a hátána Szegedet a meccs elején (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Kemény volt a mérkőzés, a 20. percben már kétszer a Veszprém, négyszer a Pick játékosnak adtak kétperces kiállítást. A 22. percben Kallman és Bánhidi is gyors egymásutánban kapott „pihenőt” a bíróktól, de a rövid kettős emberhátrányból és a szimpla hátrányból is jól jött ki a Szeged, nem tudták megszerezni a vezetést a veszprémiek.

Nem úgy amikor kiegészültek, két szegedi hibát kihasználva előbb egyel, majd a csereként a kapuba álló Vladimir Cupara védése és Petar Nenadic góljával már kettő volt az előnyük. Jöhetett az első szegedi időkérés a 26. percben. Joan Canellas váltotta Dean Bombacot irányítóban, de ez sem segített igazán, a a szünetre maradt a kétgólos veszprémi előny. (30. perc: 14-12)

Kemény küzdelem volt a pályán (MTI/Illyés Tibor)

A szünet után is kitartott a veszprémiek lendülete, bár lett volna lehetősége egyenlíteni a Szegednek, de hétméterest is hibáztak, az ellenfél viszont nem hibázott, és a 36. percben már 3 góllal vezettek. A hét a hat elleni játékkal próbálkozott a Pick, de nem igazán tűnt hatékonynak.

A félidő feléhez közeledve hiába jött fel egyre és ezzel az egyenlítés küszöbére a Pick, bosszantó hibák miatt nem sikerült egalizálniuk, sőt pillanatok alatt ismét három volt közte. Juan Carlos Pastornak ismét időt kellett kérnie. (47. perc: 20-17)

Egy hajszállal mindig jobb volt a Veszprém (MTI/Illyés Tibor)

A felállt fallal nem tudott mit kezdeni a Szeged, Blaz Blagotinsek középen rendre blokkolta a kísérleteket, a támadásból pedig jól zártak vissza, így kevés esély volt a gyors gólokra. Az 51. percben két veszprémi és három szegedi kapott két percet, ráadásul Stanislav Kaparek büntetése telt le legkésőbb, ebből pedig a bakonyiak jöttek ki jól, először volt 4 gól az előnyük. (53. perc: 24-20)

Extra teljesítmény kellett a hajrára a Picknek, és úgy tűnt ez jön is, pillanatok alatt felzárkóztak két gólra. Bár a lehetőség adott volt egyre csökkenteni a hátrányt, de ismét hibáztak, az idő pedig fogyott. Remekül egy-egyezett a Veszprém, így hiába pörgette fel a támadásokat a Szeged és lőtt gyors gólokat, a különbség nem csökkent. A vége előtt 2 perccel vége előtt Omar Yahiya lőtt a kapuba, ami már-már biztossá tette a bakonyiak sikerét. Hiába jött ki szoros emberfogásra a Szeged és talált be fél perccel Stanislav Kaparek, a túloldalon jött a válasz Petar Nenadictól, ezzel pedig végleg eldőlt a kupa sorsa.

EGY LÉPÉSRE A HARMINCADIKTÓL

A veszprémiek 29. alkalommal nyerték meg a Magyar Kupát, a szegediek 16. alkalommal zárták ezüstéremmel a sorozatot-8 arnayérem mellett. A MOL-Pick Szeged a bajnoki döntőben javíthat.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA, DÖNTŐ

TELEKOM Veszprém–MOL-Pick Szeged 28–26 (14–12)

Szigetszentmiklós, zárt kapuk mögött. Vezette: Hargitai, Markó

TELEKOM Veszprém: 
Corrales – Gasper Marguc 1, J. OMAR 6 (2), Mahé 2, MORAES 5, Borozan, Strlek 3. Csere: CUPARA (kapus), B. BLAGOTINSEK 1, Nenadics 5, Lékai 3, Ligetvári, Manaszkov 2, Tönnesen, Markussen. Edző: David Davis
MOL-Pick Szeged: 
MIKLER – B. Radivojevics 6 (4), J. Källman 1, Gaber, Bánhidi 3, Bodó 3, Bombac 1. Csere: KASPÁREK 5, MACKOVSEK 3, J. Canellas 1, M. Stranovsky, Ifj. Rosta M., Zsitnyikov, Sostaric 3 (1). Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 
2–3. 9. p.: 5–5. 12. p.: 5–6. 17. p.: 8–8. 20. p.: 9–9. 24. p.: 12–11. 27. p.: 13–12. 35. p.: 16–13. 38. p.: 16–14. 44. p.: 18–17. 46. p.: 20–17. 50. p.: 21–19. 53. p: 24–20. 57. p.: 25–23
Kiállítások: 
16, ill. 14 perc
Hétméteresek: 
2/2, ill. 7/5

A 3. helyért:

Balatonfüredi KSA-Veszprém KKFT 25-25 (11-12), hétméteresekkel 3-2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.