Nagy Péter lökésrekorddal nyolcadik lett a súlyemelő Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A georgiai Lasa Talahadze világcsúcsokkal védte meg címét a moszkvai súlyemelő Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján a férfiak plusz 109 kilogrammos kategóriájában. Nagy Péter három nyolcadik helyet szerzett úgy, hogy lökésben megjavította országos rekordját.

Nagy Péter, a szegediek 16-szoros magyar bajnoka, korábbi Eb-bronzérmes szakításban elrontotta nyitófogását 176 kilón, de másodjára javított, s a 182 kiló sem fogott ki rajta. A második fogásnemben 216 kilón biztosított, majd az új magyar csúcsot érő 222-t is kilökte, így – mivel a 229 már túl nehéznek bizonyult – 404 kilogrammal zárt összetettben. Ez a fogásnemi helyezéseihez hasonlatosan a nyolcadik pozíciót jelentette számára, egyben azt is, hogy beállította 2019-ben, az új súlycsoportok bevezetését követően felállított országos rekordját. Viszont a 35 éves emelő elmaradt az előzetesen maga által is várt 410 kilogrammos összeredménytől, így egyelőre kérdőjeles, hogy kvótát szerez-e a tokiói olimpiára.

Abszolút elégedett vagyok az eredményemmel, mert edzésen nem sikerült ennyit emelnem és a nyolcadik helyezés is egy remek pozíció, a magyar csapatból a legjobb”

– nyilatkozta a viadal után az M1 aktuális csatornának a magyar sportoló, hozzátéve, hogy a kvalifikációs viadalok Európában lezárultak, így most maradt számára a várakozás.

Nagy Péter úgy véli, május végén, június elején derülhet ki, hogy ott lehet-e a tokiói játékokon. Mint elmondta, sok még a bizonytalanság, várni kell a nemzetközi szövetség döntésére, de bízik abban, hogy indulhat az olimpián.

MTI

Előző sztori

Két góllal nyert a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Kupadöntőben a Szeged! Jöhet címvédés?