Sport

Nagy Péter lökésrekorddal nyolcadik lett a súlyemelő Eb-n

Nagy Péter lökésrekorddal nyolcadik lett a súlyemelő Eb-n

2021. április 11., vasárnap
Nagy Péter lökésrekorddal nyolcadik lett a súlyemelő Eb-n

Nagy Péter, a szegediek 16-szoros magyar bajnoka, korábbi Eb-bronzérmes szakításban elrontotta nyitófogását 176 kilón, de másodjára javított, s a 182 kiló sem fogott ki rajta. A második fogásnemben 216 kilón biztosított, majd az új magyar csúcsot érő 222-t is kilökte, így - mivel a 229 már túl nehéznek bizonyult - 404 kilogrammal zárt összetettben. Ez a fogásnemi helyezéseihez hasonlatosan a nyolcadik pozíciót jelentette számára, egyben azt is, hogy beállította 2019-ben, az új súlycsoportok bevezetését követően felállított országos rekordját. Viszont a 35 éves emelő elmaradt az előzetesen maga által is várt 410 kilogrammos összeredménytől, így egyelőre kérdőjeles, hogy kvótát szerez-e a tokiói olimpiára.

Abszolút elégedett vagyok az eredményemmel, mert edzésen nem sikerült ennyit emelnem és a nyolcadik helyezés is egy remek pozíció, a magyar csapatból a legjobb"

- nyilatkozta a viadal után az M1 aktuális csatornának a magyar sportoló, hozzátéve, hogy a kvalifikációs viadalok Európában lezárultak, így most maradt számára a várakozás.

Nagy Péterúgy véli, május végén, június elején derülhet ki, hogy ott lehet-e a tokiói játékokon. Mint elmondta, sok még a bizonytalanság, várni kell a nemzetközi szövetség döntésére, de bízik abban, hogy indulhat az olimpián.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.