Müller Cecília: Pótidőpontot biztosítanak a kimaradt pedagógusoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Hétfői online sajtótájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos a legfrissebb adatok mellet, elmondta, hogy szinte alig van már olyan személy az idősek között, aki regisztrált, de nem kapta még meg az oltást.

Müller Cecília elmondta, hogy a pedagógusok, óvodai és bölcsödei dolgozók, 80 százaléka jelent meg az oltáson. Hozzátette, hogy pótidőpontot biztosítanak az oltási kampányból eddig kimaradt pedagógusoknak.

Az országos tisztifőorvos kitért rá, hogy az oltás közben mindig vannak olyanok, akik kivételt képeznek a sorrendben. Így volt ez most a pedagógusokkal, óvodai és bölcsődei dolgozóknál, a két oltási körben 80 százalékuk jelent meg az oltásért.

Szóba került a vakcinaellátottság is a sajtótájékoztatón melyből kiderült, hogy a kórházi oltópontokon elsősorban a Pfizer és a Szputnyik V vakcinákat alkalmazzák.

VÁRHATÓAN KEDDEN ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA 23800 DARAB JANSSEN VAKCINA, AMELY A JOHNSON & JOHNSON ALÁ TARTOZIK. EMELLETT 248 040 DARAB PFIZER-VAKCINA IS ÉRKEZIK.

Az országos tiszti főorvos örömmel vette tudomásul, hogy az oltakozási kedv folyamatosan növekszik hazánkban és továbbra is arra biztatja az embereket, hogy ne válogassanak, az első adandó alkalommal oltassák be magukat.

Előző sztori

Megszabadult a nyomkövetőjétől, majd megszökött

Következő sztori

A kormányszóvivő szerint Magyarország oltásbajnok

Legutóbbi hasonló cikkek