Közélet

Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást

Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást

2021. április 23., péntek
Müller Cecília elrendelte a tömeges oltást

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy mivel meghaladta a 3.5 millió ember be van oltva, ezért új rendelkezések lépnek hatályba szombattól. A teraszok és kerthelyiségek reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva. A vendégeknek nem kell a teraszon maszkot viselni, az alkalmazottaknak viszont igen. Emellett pedig a kijárási tilalom este 11 órától lép majd életbe.

György István az oltási munkacsoport vezetője bejelentette, hogy elérhető az online oltási időpontfoglaló rendszer. Kórházi oltópontokra lehet jelentkezni, kifejezetten Sinophram vakcinára. Hozzátette, mindenki csak egy foglalást tud véghez vinni és nem lehet módosítani a foglalást.

https://szegedma.hu/2021/04/matol-valamennyi-regisztralt-online-foglalhat-idopontot-az-oltasra

Müller Cecília, országos tisztifőorvos elrendelte a tömeges oltást. A jelenleg oltásra várók hamarosan hozzájutnak a megfelelő mennyiségű vakcinához. Az országos tisztifőorvos hozzátette, növelni kell az átoltottság arányát. Kiemelte, a járványnak nincsen vége, a védőétásokkal a lakosságot tesszük védetté.

A védettek számát tovább kell növelni, miközben minden védelmi intézkedést be kell tartani. Továbbra is maga az áldozatok száma, a brit mutáns rendkívül súlyosan betegíti meg a szervezetet.

mondta Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy várandósok nem vehetik fel a Sinopharm-vakcinát és ők ne is foglaljanak időpontot. Hozzátette, Aki aktívan beteg, az ne foglaljon időpontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.