Közélet

Maruzsa Zoltán: Az érettségi alatt tíz ember lehet a teremben

Maruzsa Zoltán: Az érettségi alatt tíz ember lehet a teremben

2021. április 9., péntek
Maruzsa Zoltán: Az érettségi alatt tíz ember lehet a teremben

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár arról beszélt, hogy a járványügyi helyzet javulásának köszönhetően az óvodák és iskolák újranytása van napirenden. Minden készen áll az április 19-i nyitásra.

Több mint 100 ezer pedagógust már beoltottak, és további 100 ezer embert oltanak be. Maruzsa bejelentette, hogy május 10-én indul el a jelenléti oktatás a középiskolákban.

Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az érettségit a tavaly tavaszi sikeres modell alapján írásbeli érettségit tartanak. Szóbeli vizsga csak ott lesz, ahol nincs írásbeli – tette hozzá. Idén sem kötelező az érettségi, tavaly az érettségizők 2 százaléka nem vizsgázott – mondta Maruzsa.

A vizsgák során minden egészségvédelmi intézkedést be kell tartani, így csak 10 fő lehet egy teremben. Azok a pedagógusok, akiknek az érettségi idején lenne a második oltásuk, azoknak hétvégén lesz oltás – mondta az államtitkár.

https://www.youtube.com/watch?v=25ADo-NQ3WY

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.