Maruzsa Zoltán: Az érettségi alatt tíz ember lehet a teremben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bővebben beszélt Maruzsa Zoltán az iskolákat érintő érintő változásokról az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár arról beszélt, hogy a járványügyi helyzet javulásának köszönhetően az óvodák és iskolák újranytása van napirenden. Minden készen áll az április 19-i nyitásra.

Több mint 100 ezer pedagógust már beoltottak, és további 100 ezer embert oltanak be. Maruzsa bejelentette, hogy május 10-én indul el a jelenléti oktatás a középiskolákban.

Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy az érettségit a tavaly tavaszi sikeres modell alapján írásbeli érettségit tartanak. Szóbeli vizsga csak ott lesz, ahol nincs írásbeli – tette hozzá. Idén sem kötelező az érettségi, tavaly az érettségizők 2 százaléka nem vizsgázott – mondta Maruzsa.

A vizsgák során minden egészségvédelmi intézkedést be kell tartani, így csak 10 fő lehet egy teremben. Azok a pedagógusok, akiknek az érettségi idején lenne a második oltásuk, azoknak hétvégén lesz oltás – mondta az államtitkár.

Előző sztori

Hétfőtől megnyílnak a templomok

Következő sztori

Jól halad az oltási terv az operatív törzs szerint

Legutóbbi hasonló cikkek