Kiss Róbert: A hatósági házi karantén alól csak PCR-teszt alapján lehet mentesülni

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Galóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője és Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján közölték a legfrissebb információkat a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Galgóczi Ágnes, arról beszélt, hogy hosszú idő után csökkent az aktív fertőzöttek száma. A 14. héten összesen több mint 35 ezer új fertőzöttet azonosítottak, de ez 13 ezerrel kevesebb volt, mint korábban. Az életkori megoszlás nem változott, így továbbra is a 40-49 éves korosztályban van a legtöbb fertőzött.

Az elmúlt héten az új esetek 14 százalékát Budapesten, 13 százalékát Pest megyében azonosították, a legalacsonyabb Zala megyében volt az új fertőzöttek aránya. Budapesten, Komárom-Esztergom és Tolna megyében csökkent a legnagyobb mértékben az új fertőzöttek száma a korábbi héthez képest – mondta Galgóczi. A magyar lakosság átoltottsága a kétszerese az unióénak.

Minden itthoni vakcina hatásos és biztonságos – mondta Galgóczi Ágnes. Kérdésre azt mondta, hogy bármelyik védőoltást követően bárki megfertőződhet, de töredékére csökken a súlyos lefolyás esélye. A higiénés szabályokat továbbra is be kell tartania mindenkinek – tette hozzá.

KISS RÓBERT ELMONDTA, HOGY A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN ALÓL CSAK PCR-TESZT ALAPJÁN LEHET MENTESÜLNI, EHHEZ KÉT ALKALOMMAL ELVÉGEZETT NEGATÍV PCR-TESZTRE VAN SZÜKSÉG.

via Origo

Galéria
Előző sztori

Fotók: Elkezdték ledózerolni a Cserepes sori piacot

Következő sztori

Szijjártó: újabb 30 milliárd forinttal támogatja a kormány a versenyképesség növelését

Legutóbbi hasonló cikkek