Sport

Kettő nullás hátrányból mentett pontot a Szeged-Csanád GA

Kettő nullás hátrányból mentett pontot a Szeged-Csanád GA

2021. április 7., szerda
Kettő nullás hátrányból mentett pontot a Szeged-Csanád GA

Az első húsz perc puhatolódzó játékkal telt, de aztán felpörögtek az események. A 25. percben Szilvási mentett önfeláldozóan a ziccerben lévő Zsolnai elől. A szögletet követően viszont megszerezte a vezetést az Ajka: a kipattanót Rétyi középre lőtte, a lecsorgót pedig Csizmadia a hosszú sarokba továbbította. Rögtön a gól után egyenlíthetett volna a Szeged, Jammeh szépen tálalt Kóródi elé, de az utolsó pillanatban mentettek a hazai védők.

A félidő hajrájában Kovács Nikolasz tört be a tizenhatoson belülre, Szilvási testtel ütközött vele, a játékvezető némi hezitálást követően a büntetőpontra mutatott. Hiába érezte az irányt Takács, nem tudta hárítani Soltész büntetőjét, így 2-0-s hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején Ódor harcolt ki egy büntetőt, de Jovanovics a kapu fölé rúgta. Ezt követően Dragan Vukmir hármas cserével adott új lendületet csapatnak: pályára lépett Grumics, Gréczi, valamint Gajdos is, utóbbi a 60. percben egy veszélyes szabadrúgással jelezte, hogy ez a meccs még közel sem lefutott.

Negyedórával a vége előtt Gréczi tört be a tizenhatoson belülre, majd az erőből középre tett labdáját kézzel blokkolták, így másodszor is büntetőhöz jutottak a Tisza-partiak. Ezúttal Gajdos állt a labda mögé és higgadtan a jobb alsóba gurított.

A gólt követően még nagyobb fokozatba kapcsoltak a kék-feketék, ennek eredményeként a 84. percben Dobos keresztlabdája szabadon találta Vargát, akit a tizenhatoson belülre érve buktattak, a játékvezető pedig ezúttal is tizenegyest ítélt. Gajdos megint a jobb alsót választotta, de Horváth kapus résen volt és kiütötte, de a kipattanónál már tehetetlen volt, így sikerült egyenlíteni.

A ráadás perceiben még egy lehetőség adódott a hazaiak előtt, Simon azonban a labda útjába vetette magát, így 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

Merkantil Bank Liga 31. forduló
FC Ajka – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-2 (2-0)
Ajkai Városi Sportcentrum, zárt kapuk mögött. Vezette: Barna G. (Kiss B., Kulman, Derdák).
FC Ajka: Horváth D. – Kenderes (Görgényi 78.), Nagy M. (Tóth B. 78.), Zsolnai, Csemer, Heffler T., Csizmadia, Rétyi, Soltész (Szűcs 65.), Kovács N., Tar. Vezetőedző: Kis Károly.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Szilvási, Pejovics, Dobos (Oláh 88.), Mohl, Varga Sz., Simon Á., Jammeh (Grumics 55.), Kóródi (Gajods 55.), Jovanovics (Gréczi 55.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Csizmadia (26.), Soltész (41. – büntetőből) ill. Gajdos (75. – büntetőből, 84.).
Sárga lap: Csizmadia (72.) Tar (75.), Heffler (81.), Horváth (83.), Tóth (92.).

Kiemelt kép: NSO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.