Sport

Két góllal nyert a Szeged-Csanád GA

Két góllal nyert a Szeged-Csanád GA

2021. április 25., vasárnap
Két góllal nyert a Szeged-Csanád GA

Jó iramban kezdtek a szegediek, az első negyedórában többször is sikerült eljutni az ellenfél kapujához, de Major kapust ekkor még nem tudták próbára tenni.

A kezdeti nyomást követően kiegyenlítettebbé vált a játék és a Soroksár előtt is adódott néhány komolyabb lehetőség: előbb Csontos kísérletét védte Takács, majd Csernik lövése csattant a keresztlécen.

A fordulást követően is egyenlő erők küzdelme zajlott. Előbb Gréczi majd Mohl veszélyeztetett egy-egy átlövéssel, a túloldalon Csernik hatalmas bravúrra késztette Takácsot.

A 67. percben kettős cserére szánta el magát Dragan Vukmir: pályára lépett Gajdos Zsolt, valamint Jammeh Haruna. Mint később kiderült, ez nyerő húzásnak bizonyult, ugyanis kilenc perccel a cseréket követően egy mintaszerű akció végén Ódor centerezését után Gajdos félfordulatból bevette a vendégek kapuját.

A gólt követően nagyobb kockázatot vállalt a Soroksár, így a fellazult védelemre többször is veszélyes kontratámadást vezettek a hazaiak, aminek meg is lett a gyümölcse: a 83. percben egy lendületes ellentámadás végén Kóródi kihagyhatatlan helyzetbe hozta Harunát, aki ötödik meccsén harmadszor volt eredményes és ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

Dragan Vukmir csapata sorozatban negyedik mérkőzésén sem talált legyőzőre. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia legközelebb szerdán 17 órakor a Dorog vendégeként lép pályára Gyirmóton.

Merkantil Bank Liga, 34. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Soroksár SC 2–0 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezeti: Szigetvári Márk (Varga G., Belicza).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl – Jovanovic (Oláh G., 92.), Simon Á. – Dobos Á. (Gajdos, 67.), Varga Sz. (Gréczi M., a szünetben), Kóródi (Kővári, 85.) – Grumics (Haruna, 67.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Soroksár SC: Major B. – Kópis (Gárdos, 75.), Gengeliczki, Csontos, Pászka – Hudák M., Derekas – Csernik (Orosz M., 84.), Korozmán, Magyari (Ramadan, 67.) – Erdélyi (Lovrencsics B., 67.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gól: Gajdos (76.). Haruna (83.)

Dragan Vukmir: - Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, tiszta szívvel és becsülettel dolgoztak ma is. Nagyon jó ellenfél volt a Soroksár, nekik is megvoltak a lehetőségeik, de most ebből a mérkőzésből mi jöttünk ki jobban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.