Közélet

György István: Sikeres a magyar oltási program

György István: Sikeres a magyar oltási program

2021. április 28., szerda
György István: Sikeres a magyar oltási program

György István elmondta, hogy a regisztráltak száma 4,526 millió fölött van, közülük 74 százalékuk már megkapta az első oltást.

Az online időpontfoglaló rendszer révén bárhová lehet foglalni időpontot. Mindenki saját akaratából is oltáshoz juthat, és nem kell a háziorvosoknak foglalkoznia ezzel.

-mondta az országos oltási munkacsoport vezetője, aki kiemelte, hogy a következő napokra is nyitva lesz az online időpontfoglaló a Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinára.

György István hangsúlyozta, hogy mindenki regisztráljon és foglaljon időpontot. Ezzel nemcsak magán, hanem az egész társadalmon segít, ezzel pedig szabadabbá válhat az életünk.

Müller Cecília elmondta, hogy naponta érkeznek szállítmányok.

Hétfőn 38 ezer Moderna, kedden 345 ezer Pfizer, 480 ezer Szputnyik és 24 ezer Jansen vakcina érkezett. Csütörtökön további 400 ezer Sinopharm és 44 ezer Moderna, valamint pénteken 324 ezer AstraZeneca fog jönni.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy a vakcináknak köszönhetően javul a járványhelyzet, valamint Ő is megkért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra. Emellett a szennyvíz adatok is azt mutatják, hogy csökkenő tendenciát mutat a vírus örökítőanyagának mennyisége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.