György István: Sikeres a magyar oltási program

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

György István az országos oltási munkacsoport vezetője, Kiss Róbert rendőr alezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta a legfontosabb tudnivalókat a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

György István elmondta, hogy a regisztráltak száma 4,526 millió fölött van, közülük 74 százalékuk már megkapta az első oltást.

Az online időpontfoglaló rendszer révén bárhová lehet foglalni időpontot. Mindenki saját akaratából is oltáshoz juthat, és nem kell a háziorvosoknak foglalkoznia ezzel.

-mondta az országos oltási munkacsoport vezetője, aki kiemelte, hogy a következő napokra is nyitva lesz az online időpontfoglaló a Sinopharm- és AstraZeneca-vakcinára.

György István hangsúlyozta, hogy mindenki regisztráljon és foglaljon időpontot. Ezzel nemcsak magán, hanem az egész társadalmon segít, ezzel pedig szabadabbá válhat az életünk.

Müller Cecília elmondta, hogy naponta érkeznek szállítmányok.

Hétfőn 38 ezer Moderna, kedden 345 ezer Pfizer, 480 ezer Szputnyik és 24 ezer Jansen vakcina érkezett. Csütörtökön további 400 ezer Sinopharm és 44 ezer Moderna, valamint pénteken 324 ezer AstraZeneca fog jönni.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy a vakcináknak köszönhetően javul a járványhelyzet, valamint Ő is megkért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra. Emellett a szennyvíz adatok is azt mutatják, hogy csökkenő tendenciát mutat a vírus örökítőanyagának mennyisége.

Előző sztori

Pofátlan trükkel halászná el a harmadik híd ügyét Nemesi Pál és a Fidesz elől a szegedi városvezetés!

Következő sztori

Most örülhetnek igazán a fiatalok – Megszavazták az adómentességet!