Gulyás Gergely: Májusban is jár a bértámogatás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszámolt a legfontosabb tudnivalókról.

Gulyás Gergely, elmondta, hogy komoly nehézségekkel szembesül az ország a járványhelyzetben. Mindenkinek köszönetet mondott, akik részt vesznek a védekezésben. A beoltottak száma meghaladta a 3 millió 90 ezret, Magyarország oltott a leggyorsabban az unióban – tette hozzá. A Brüsszel által megrendelt vakcinák közül a Janssen is kiesett, így félmillióval kevesebb vakcina érkezik. Ezt is pótolni kell, a kormány tárgyalni fog – tette hozzá.

A miniszter elmondta, hogy nő az oltási hajlandóság, így már több mint 4,2 millió ember regisztrált. Már 4,5 millió ember kapott, vagy éppen jelentkezett oltásra, de a cél a 8 millió. A háziorvosok minden regisztrált listáját megkapták. A háziorvosok a kiválasztás nehéz feladatát is kiválóan megoldották. A beoltottak egy százaléka betegszik meg Magyarországon.

AZ OLTÓANYAGOK KÖZÖTT NINCS ÉRDEMI KÜLÖNBSÉG A HATÉKONYSÁG KÖZÖTT

mondta Gulyás Gergely

Gulyás szólt arról is, hogy a világ egyik legnagyobb üzlete a vakcinák jelenlegi terjesztése. Minden hír mögött üzleti érdekek állhatnak. A kormány kampányt indít a regisztráció növelésére, így óriásplakátok is megjelennek. A kampány jelmondata: az oltás életet ment.

Mindenkit be tudunk oltani május végére, ha sikerül pótolni a kieső Janssen-vakcinát – mondta Gulyás Gergely. Szólt arról is, hogy 3,5 millió beoltott felett nyithatnak a teraszok, és nem kell fizetni a teraszok bérléséért. A bértámogatás májusban is jár az éttermeknek, valamint kézikönyv készül a vendéglátóhelyeknek.

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy akkor lesz vége a járványnak, ha az egész világon véget ér. Most a beoltottság növelésével lehet a legjobban harcolni a vírussal, és el kéne érni a 6 millió beoltottat.

(via Origo)

Előző sztori

Pótdíj nélkül vehetünk jegyet az ellenőröktől a Volánbusz távolsági járatain

Következő sztori

A hősök, akik a testet és lelket is ápolják a Covid-osztályon

Legutóbbi hasonló cikkek