Közélet

Gulyás Gergely: Májusban is jár a bértámogatás

Gulyás Gergely: Májusban is jár a bértámogatás

2021. április 15., csütörtök
Gulyás Gergely: Májusban is jár a bértámogatás

Gulyás Gergely, elmondta, hogy komoly nehézségekkel szembesül az ország a járványhelyzetben. Mindenkinek köszönetet mondott, akik részt vesznek a védekezésben. A beoltottak száma meghaladta a 3 millió 90 ezret, Magyarország oltott a leggyorsabban az unióban - tette hozzá. A Brüsszel által megrendelt vakcinák közül a Janssen is kiesett, így félmillióval kevesebb vakcina érkezik. Ezt is pótolni kell, a kormány tárgyalni fog - tette hozzá.

A miniszter elmondta, hogy nő az oltási hajlandóság, így már több mint 4,2 millió ember regisztrált. Már 4,5 millió ember kapott, vagy éppen jelentkezett oltásra, de a cél a 8 millió. A háziorvosok minden regisztrált listáját megkapták. A háziorvosok a kiválasztás nehéz feladatát is kiválóan megoldották. A beoltottak egy százaléka betegszik meg Magyarországon.

AZ OLTÓANYAGOK KÖZÖTT NINCS ÉRDEMI KÜLÖNBSÉG A HATÉKONYSÁG KÖZÖTT

mondta Gulyás Gergely

Gulyás szólt arról is, hogy a világ egyik legnagyobb üzlete a vakcinák jelenlegi terjesztése. Minden hír mögött üzleti érdekek állhatnak. A kormány kampányt indít a regisztráció növelésére, így óriásplakátok is megjelennek. A kampány jelmondata: az oltás életet ment.

Mindenkit be tudunk oltani május végére, ha sikerül pótolni a kieső Janssen-vakcinát - mondta Gulyás Gergely. Szólt arról is, hogy 3,5 millió beoltott felett nyithatnak a teraszok, és nem kell fizetni a teraszok bérléséért. A bértámogatás májusban is jár az éttermeknek, valamint kézikönyv készül a vendéglátóhelyeknek.

Gulyás kérdésre azt mondta, hogy akkor lesz vége a járványnak, ha az egész világon véget ér. Most a beoltottság növelésével lehet a legjobban harcolni a vírussal, és el kéne érni a 6 millió beoltottat.

(via Origo)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.