Egy tucatnyi kennelt újított fel a Tappancs Állatvédő Alapítvány

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 11 millió forintot fordított a Tappancs Tanya modernizálására a Tappancs Állatvédő Alapítvány. A pénzből 12 kennelt újítottak fel a régi karanténszárnyban kistestű kutyák számára és 3 új, mobil kennelt is kialakítottak, hogy egyúttal férőhelyet is bővítsenek. Farkas Gabriella kuratóriumi elnök elmondta, korábban ezek a bokszok törékeny hullámlemez oldalfallal rendelkeztek, amely amellett, hogy balesetveszélyes volt, nehezen is lehetett tisztítani.

– Most már téglafaluk van, így az ezekben elhelyezett kutyák nem látják egymást és nem is tudnak érintkezni. A kenneleket ki is csempéztük, így jól fertőtleníthetővé váltak – sorolta az alapítvány vezetője. A kennelek előtt egy nagy futtató részt is kialakítottak, amely lehetővé teszi azt, hogy az ott elhelyezett kutyák napi egy órát szabadon mozoghassanak.

A beruházásra az Agrárminisztérium pályázatán 5 millió forintot nyertek, ezt azonban további 6 millió forinttal ki kellett egészíteni. Farkas Gabriella elmondta, tavaly 10 millió forinttal több egyszázalékos felajánlást kaptak, mint amire számítottak. Ennek csaknem felét egy új szállítóautó megvásárlására költötték, a maradékot pedig erre a modernizálásra fordították.

Előző sztori

Megkönnyítik a SZÉP-kártyán felhalmozott pénz felhasználását

Következő sztori

FIGYELEM: Hétfőn kezdik javítani az algyői Tisza-hidat

Legutóbbi hasonló cikkek