Közélet

Befejezte a közoktatás intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség

Befejezte a közoktatás intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség

2021. április 6., kedd
Befejezte a közoktatás intézmények fertőtlenítését a Magyar Honvédség

A helyszínen a sajtónak nyilatkozva Szilágyi Balázs őrmester elmondta: az elmúlt három hétben csaknem száz intézmény - óvodák és általános iskolák - vírusmentesítését hajtották végre. Ennek során elsősorban alkoholos fertőtlenítőszereket, illetve szükség esetén ózongenerátort használtak.

A fertőtlenítési feladatokba a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj mellett további tíz alakulatot vontak be - tette hozzá.

A helyszínen kiosztott háttéranyagban felidézték:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kérésére, az operatív törzs javaslatára a kormány elrendelte, hogy az óvodák és általános iskolák március 16-tól zárva legyenek és a diákok távoktatásban tanuljanak. Ez az időszak alkalmas volt arra, hogy a honvédség fertőtlenítő egységei átfogó vírusmentesítését végezzenek.

Kiemelték: a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében az aktív és tartalékos katonák március 16. és április 6. között 59 településen 135 intézmény 500 ezer négyzetméterének mentesítését végezték el annak érdekében, hogy - amennyiben ezt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi - az óvodások, valamint a diákok tiszta, fertőtlenített intézményekbe térhessenek vissza.

Volt olyan nap, amikor több mint húsz helyszínen zajlottak a munkálatok egy időben. A különböző fertőtlenítőszerekből összesen több ezer litert használtak fel, az ózongenerátorok több tucat munkaórában üzemeltek - olvasható a közleményben.

Szegeden is készen állnak az iskolák az esetleges nyitásra, hiszen a honvédség dolgozói már az összes városi iskolát lefertőtlenítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.