Közélet

12 óra alatt, 14 határsértés

12 óra alatt, 14 határsértés

2021. április 7., szerda
12 óra alatt, 14 határsértés

A járőrök 2021. április 6-án 17 óra 30 perc és 2021. április 7-én 5 óra 30 perc között négy esetben, összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, valamint líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Magyar Honvédség járőrei - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pécsi osztályának információja alapján - 2021. április 6-án 20 óra körül Szeged belterületén vontak igazoltatás alá egy szerb honosságú gépkocsit. Az autót egy szerb férfi vezette, rajta kívül még négy, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a járműben, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.