12 óra alatt, 14 határsértés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 14 határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében - írja a Police.hu

A járőrök 2021. április 6-án 17 óra 30 perc és 2021. április 7-én 5 óra 30 perc között négy esetben, összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, valamint líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Magyar Honvédség járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pécsi osztályának információja alapján – 2021. április 6-án 20 óra körül Szeged belterületén vontak igazoltatás alá egy szerb honosságú gépkocsit. Az autót egy szerb férfi vezette, rajta kívül még négy, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a járműben, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Előző sztori

Újra 300 felett az elhunytak száma

Következő sztori

Közbeszerzés nélkül papírozta le a 750 milliós takarítást a szegedi egyetem?