/

Zsákban vitték az MSZP fiktív számláiról szóló bizonyítékokat?

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tóbiás József egykori Pest megyei elnök és Kiss Zsolt volt irodavezető neve szerepel azokon a hamis utalványokon, amelyeket Bóth János volt váci elnök lakásának garázsa előtt egy zsákban tettek le. Vác egykori polgármestere, az MSZP alapító tagja, korábbi országgyűlési képviselője mint feljelentő arról beszélt, a rendőrség már költségvetési csalás gyanújával is nyomoz az MSZP fiktívszámla-botrányában - írja a Magyar Hírlap.

Tavaly nyáron számolt be a portál arról, hogy Bóth János feljelentése alapján nyomozást rendelt el az ügyészség az MSZP Pest megyei szervezetében 2012–2015 közötti időszakban történt fiktív ellátmányok miatt. Az ügy lényege, hogy több tucat alapszervezeti elnök nevére utalványoztak pénzt, ám valójában az elnökök ezt nem kapták meg, sőt nem is tudtak róla. 

A politikus szerint 2019. augusztus 19-én tett feljelentést, miután egyértelművé vált, hogy a pártvezetés nem tesz semmit az ügyben. A cikk megjelenése után lakása postaládájában landoltak egyes dokumentumok, továbbá a garázsa elé is letettek egy zsáknyi, három kiló anyagot, amit leadott a rendőrségen. Csak az átadás-átvétel három óráig tartott. Ezek a hamisított okiratok a 2012-től 2015-ig tartó időszakot ölelték fel.

A Magyar Hírlap interjújából kiderül az is, hogy szerinte a dokumentumokat a Pest megyei MSZP különböző alapszervezeteitől kaphatta.

– Szerintem sokan rádöbbentek arra, hogy a mai országos pártvezetés csak a pozícióját félti, és fütyülnek a pártra. Látták, hogy az MSZP egyre lejjebb csúszik, zuhan a támogatottsága, jövője pedig kilátástalan, s aki valamit is érzékelt a stiklikből, azt mondta, elég volt. Egyre többen kiábrándulnak a pártból. Gondolom, hogy az is közrejátszhatott, hogy látták a kizárásokat, a sok herce-hurcát, amit Tóth Bertalanék műveltek. Látták, hogy mindent elsikálnak, a környezetükben pedig olyan figurák mozognak, mint a most lebukott cigarettacsempész, Legény Zsolt.

Bóth János úgy véli, hogy van egy szűk klikk, akik kisajátították ezt a pártot. Csak egy dolog fontos a számukra, hogy ők pozíció­ban maradjanak. Arra játszanak, hogy összeborulnak majd Gyurcsányékkal, s ha nyernek 2022-ben, el lesz simítva ez az ügy is. A pártban a vidékiek ezekről az ügyekről nem tudnak, a híreket nem hiszik el, mert etetik őket.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Durván emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Ismét megmentettek egy idős embert a tűzoltók Szegeden