//

Válogatni kell a tumoros betegek között, olyan sok a fertőzött Szegeden – Csak életmentő beavatkozásokat hajtanak végre!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Válságos a helyzet Szegeden, az SZTE egyik klinikáján már válogatni kell a daganatos betegek között – állítja az igazgató. Válságstábot tartottak, és arra jutottak, hogy csak az életmentő beavatkozásokat végzik el mostantól.

Fotó forrása: Urológiai Klinika SZTE ÁOK

“A mai napon válságértekezletet kellett tartanunk a klinikán. Sajnos, a szegedi COVID járványközpontban napról napra súlyosbodik a helyzet, így egyre több humán erőforrásunk átvezénylésére van szükség. Mindezek mellett a szentesi kórház urológiai fekvőbeteg sürgősségi ellátását is hozzánk rendelték.

Elértük azt a szintet, hogy (az egyébként is szűkös állományunkból tovább csökkenve) a jövő héttől a klinikán csupán annyi munkatársunk marad, akikkel kizárólag a halaszthatatlan, szinte csak életmentő beavatkozásokat, kezeléseket tudjuk biztosítani. Most már, a szabályok szerint jelen helyzetben még egyébként vállalható tumoros, vagy sürgős betegeink közt is szelektálnunk kell aszerint, hogy kinek mennyire súlyos, sürgős az ellátása, illetve további halasztás nem fenyegeti-e súlyosan vagy közvetlenül az életét.

Munkatársaimmal összeállítottunk egy belső protokollt, számos szempontot figyelembe véve, hogy ezekben a válságos hetekben is a lehető legbiztonságosabban tudjuk ellátni betegeink. Arra kérem minden páciensünk, akik belénk fektették bizalmukat, hogy legyenek további megértéssel és türelemmel a kialakult helyzetben.

Biztosíthatom Önöket, hogy bárminemű halasztás kizárólag azért történik, hogy a legsúlyosabb betegeink kerülhessenek leghamarabb ellátásra, illetve arról is biztosíthatok mindenkit, hogy a kényszerű halasztások ellenére mind megfelelő ellátásra fognak kerülni – írja egyebek mellett Prof. Bajory Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Urológiai Klinikájának vezetője a közösségi oldalukon.

Keressük az egyetemet, mert szeretnénk ha reagálnának az igazgató nyilvános posztjára, és kijelentéseire. Amint érkezik válasz az SZTE-től, frissítünk, vagy új cikket írunk.

Előző sztori

Becsületesen küzdött a tartalékos MOL-Pick Szeged a csúcsrangadón

Következő sztori

Meghalt 189 beteg, 9046 újabb fertőzött Magyarországon

Legutóbbi hasonló cikkek