Közélet

Több mint 12 ezer rászorulónak segít a Katolikus Karitász húsvét előtt

Több mint 12 ezer rászorulónak segít a Katolikus Karitász húsvét előtt

2021. március 26., péntek
Több mint 12 ezer rászorulónak segít a Katolikus Karitász húsvét előtt

Március 7. és 14. között rendezték meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A templomok mellett a Karitász 16 egyházmegyei központjában, és több gyűjtőponton is fogadták a segélyeket. A munkát megnehezítette a járványhelyzet, hiszen több egyházmegyében nem megengedett a szentmisét személyes jelenléttel tartani.

Sokan jelezték, hogy adományaikat személyesen nem tudták leadni, ezért online folytatjuk húsvét végéig a gyűjtést. A 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 Ft-tal tudnak hozzájárulni a segítségnyújtásunkhoz. Szeretnénk még több rászoruló, hozzánk forduló embertársunkat támogatni, akik számára a mostani napok munkahelyük elvesztése, családjaikban történt megbetegedések miatt különösen nehezek.

idézi a közlemény Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját

Az átlagosan nyolc kg-os csomagok többek között lisztet, olajat, cukrot, tésztát, konzerveket, valamint édességet tartalmaznak. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára. Az akció azonban a vírushelyzetre való tekintettel tovább folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.