Közélet

Több milliárd forintos beruházás kezdődik Szeged határában - galéria!

Több milliárd forintos beruházás kezdődik Szeged határában - galéria!

2021. március 17., szerda
Több milliárd forintos beruházás kezdődik Szeged határában - galéria!

Az 1918-ra visszavezethető gyökerekkel rendelkező családi vállalkozásként indult vállalat életében újabb mérföldkövet jelent a mostani beruházás. A fejlesztés funkciója és célja, hogy az edzett üveg iránt robbanásszerűen megnövekedett keresletet újabb gépsorok telepítésével gyorsabban, nagyobb mennyiségben és nagyobb méretben tudja kiszolgálni a vállalat.

Márciustól kezdődően több ütemben érkeznek az új gépek, beszereznek egy nagyméretű és nagy hatékonyságú, ugyanakkor nagy helyigényű edzőkemencét, új lamináló gépeket, és az előkészítési munkákhoz szükséges megmunkáló központokat és csiszoló berendezéseket. A gépek közül nemcsak az edzőkemence különleges óriási méretei miatt, hanem a megmunkáló központ is, ami egy új, Magyarországon eddig nem használt technológiai eljárással, vizes vágóberendezéssel működik. Ez egy kifejezetten környezettudatos megoldás, ugyanis nem az üvegfúrás, -marásban használatos gyémántszerszámok használatán alapul, hanem vízzel és homokkal működik, ami utána újra felhasználható.

A gépekhez szükséges megfelelő helyigény biztosítása érdekében nyugati irányba 20 méterrel bővítik a már meglévő csarnokot, illetve egy új, 30 méter széles és több mint 100 méter hosszú új üzemrészt is felhúznak. Az alapterületet tekintve így 5400 négyzetméterrel lesz nagyobb az üzem. Az építkezés az év második negyedévében kezdődik, a teljes fejlesztés pedig az év végére zárul majd le.

A piaci igények kiszolgálása érdekében, a beruházáshoz kapcsolódóan márciustól 60 fővel bővítik a munkatársak létszámát. A válság nem egyformán érintette az iparágakat, bizonyos szektorok, mint például az üvegipar, COVID állóbbnak bizonyultak. A tavalyi évben a cégeknek át kellett értékelniük az üzleti terveiket, az emberi erőforrás igényeiket és a toborzási stratégiáikat is, míg a munkavállalók pedig más szemszögből kezdték vizsgálni karrierútjaikat és munkalehetőségeiket. A megnövekedett bizonytalanság ahhoz vezetett, hogy a munkavállalók munkahellyel kapcsolatos prioritásai is megváltoztak. Továbbra is fontos a munkavállalók számára, hogy versenyképes fizetést kapjanak; hogy legyen előrelépési lehetőség a cégen belül; hogy sokrétű, változatos és kihívásokkal teli feladatokkal találkozzanak; valamint az, hogy nyitott és támogató vezetőik legyenek. Továbbá ma már előtérbe került, hogy gazdaságilag egy stabil cégnél dolgozzanak, ahol a CE Glasshoz hasonlóan a járványhelyzet alatt sem állt meg a termelés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.