/

Tartja helyét az SZTE a THE feltörekvő országok rangsorában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megőrizte tavalyi pozícióját a Szegedi Tudományegyetem a THE 2021-es Emerging Economies rangsorában, így ismét a 201-250. helyet foglalhatja el. Ezzel az SZTE Magyarországon a vezető felsőoktatási intézmények táborához tartozik.

A THE felsőoktatási rangsoraiba évről évre nehezebb bekerülni. 2021-ben 14%-kal emelkedett a Times Higher Education Emerging Economies listájában részt vevő intézmények száma. A világ 28 ezer felsőoktatási intézményei közül a THE feltörekvő országokat rangsoroló listán a tavalyi 553 egyetem helyett idén már 48 ország 606 felsőoktatási intézményét vették figyelembe. A megnövekedett létszám ellenére a Szegedi Tudományegyetem továbbra is stabilan őrzi pozícióját, és 2021-ben is a 201-250. helyen végzett.

A listát a kutatási és oktatási környezet akadémiai megítélése és nemzetközi beágyazottsága, a publikációs és idézettségi mutatók, valamint intézményi bevételek alapján állították össze.

A Times Higher Education Emerging Economies rangsorát változatlanul a kínai intézmények vezetik, az első öt helyet el is foglalták. 2021-ben a lista élére kerültek még orosz, tajvani és dél-afrikai intézmények is.

A március 9-én nyilvánosságra hozott lista itt elérhető.

Előző sztori

Több ezer embert oltanak be a héten a szegedi egyetemen

Következő sztori

Közelíti a 21 ezret a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban