Egyetem

Tartja helyét az SZTE a THE feltörekvő országok rangsorában

Tartja helyét az SZTE a THE feltörekvő országok rangsorában

2021. március 10., szerda
Tartja helyét az SZTE a THE feltörekvő országok rangsorában

A THE felsőoktatási rangsoraiba évről évre nehezebb bekerülni. 2021-ben 14%-kal emelkedett a Times Higher Education Emerging Economies listájában részt vevő intézmények száma. A világ 28 ezer felsőoktatási intézményei közül a THE feltörekvő országokat rangsoroló listán a tavalyi 553 egyetem helyett idén már 48 ország 606 felsőoktatási intézményét vették figyelembe. A megnövekedett létszám ellenére a Szegedi Tudományegyetem továbbra is stabilan őrzi pozícióját, és 2021-ben is a 201-250. helyen végzett.

A listát a kutatási és oktatási környezet akadémiai megítélése és nemzetközi beágyazottsága, a publikációs és idézettségi mutatók, valamint intézményi bevételek alapján állították össze.

A Times Higher Education Emerging Economies rangsorát változatlanul a kínai intézmények vezetik, az első öt helyet el is foglalták. 2021-ben a lista élére kerültek még orosz, tajvani és dél-afrikai intézmények is.

A március 9-én nyilvánosságra hozottlista itt elérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.