Egészség

SZÖRNYŰ: Már csecsemőket is támad a koronavírus!

SZÖRNYŰ: Már csecsemőket is támad a koronavírus!

2021. március 13., szombat
SZÖRNYŰ: Már csecsemőket is támad a koronavírus!

A korábbi időszakban is voltak Covid-pozitív betegeink, de azok többsége valamilyen egyéb gyerekbetegség miatt került be, nem „covidos” tünetekkel. Enyhe légúti tünetek, láz és „mellékesen” Covid-pozitivitás kísérte a tüneteket. Csak kisebb számban volt szükség a Covid fertőzés okozta légúti tünetek miatt kórházi felvételre.

Most viszont az a jellemző, hogy sokkal több olyan gyermek jön, akinek tipikus "covidos” tünetei vannak:elhúzódó láz, nagyon rossz közérzet, szaglásvesztés, köhögés, tüdőgyulladás. Jobban megviseltek, betegebbek, akik most érkeznek hozzánk

- magyarázta a lapnak az orvos, aki szerint a járvány korábbi szakaszaiban inkább serdülőkorúak voltak jellemzősen, akik bekerültek; "most viszont már fiatalabb életkorban is jönnek. Ez azt jelenti, hogykét-három hetes újszülöttek is vannak köztük. A szülők elkapják a koronavírust, a csecsemő ott él velük egy családban, és csakhamar nála is jelentkezik a láz, az étvágytalanság, a rossz közérzet, a PCR-tesztje pedig pozitív lesz. Csecsemőkorútól a 18 éves gyerekig minden betegünk van most - tette hozzá.

Az előző időszakban a fertőzés akut fázisában kezelt gyermekek esetében sikerült a lélegeztető gépet elkerülni, február óta azonban már hárman is lélegeztetésre szorultak, és előfordult, hogy műtüdő (ECMO) kezelésre is szükség volt.

(via Blikk / Borítóképünk illusztráció, fotó INNEN van)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.