/

Szivárványos kokárda miatt vesztek össze a melegek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komoly vita kerekedett egy ártalmatlan kérdésből a meleg közösségben. Megosztottas őketz az a téma, hogy illik-e a nemzeti színű kokárdát kiegészíteni szivárványszínű sávokkal. A sztorit a "saját lapjukban", az Identitás magazinban is szóvá tették.

A történet egy egyszerű ártatlannak tűnő kérdéssel kezdődött egy meleg csoportban. Valaki szivárványszínű szalagot keresett, hogy a nemzeti ünnepre kokárdát készítsen belőle magának – írja a magazin.

Majd elszabadult a pokol!

Sok meleg ugyanis “túl soknak” gondolta ezt az egészet, és ezt szóvá is tették.

Bocsi, de mégis mi köze a Marc 15-nek a szivárványhoz? Március 15-én nem meleg felkelés, meg polgárháború robbant ki. Ez too much ne haragudj. Ez a dolog nem erről szól. Ne akarjunk már mindenbe szivárványt vinni, ahova nem kell.

Akadt olyan kommentelő is, aki szerint ez polgárpukkasztás:

Pont ma olvastam egy posztot, ahol egy srác szivárványos szalagot keresett, hogy a magyar zászlóval összevarrva készítsen kokárdát 15-ére. Mi ez, ha nem polgárpukkasztás? Nem vagyok egy nagy magyar, de ezt például még én is tiszteletlenségnek tartom. (…) Minél inkább kötelezően le akarjuk nyomni mindenki torkán a toleranciát, az emberek annál intoleránsabbá válnak velünk szemben, ami szerintem egyáltalán nem meglepő.

Mások szerint “vannak olyan melegek, akik direkt mocskolják be az LMBTQ+ közösséget a viselkedésükkel és arra fogják, hogy ők bizony melegek és azért olyanok, amilyenek. Eleve mióta személyiségjegy a melegség?!” – tette fel a kérdést valaki.

A magazin cikkének szerzője szerint “tavaly tavasszal transzfób, ősszel homofób törvényeket hoztak, beleírták az alkotmányba, hogy az apa nő, az anya meg férfi, ellehetetlenítették, hogy örökbefogadhassunk, LMBTQ csoportokban meg azon megy a vita, hogy van-e helye a szivárványszínű kokárdának“.

Mi ez a magazin?

Az Identitás Magazin független magyar nyelvű online LMBTQ oldal, ami a leszbikus, meleg, és queer emberek önelfogadásának és esélyegyenlőségének segítése érdekében indult el 2017-ben. A magazinban kiemelten hangot kap az LMBT emberek érdekérvényesítése, jogegyenlősége, a magyarországi HIV/AIDS helyzet, a PrEP megelőzőkezelés, valamint a vidéki melegek helyzete – olvasható a wikipédián.

Előző sztori

Elhunyt a szegedi sport legendás alakja

Következő sztori

HIVATALOS! Marko Vujin a MOL-Pick Szeged játékosa