Közélet

Szivárványos kokárda miatt vesztek össze a melegek!

Szivárványos kokárda miatt vesztek össze a melegek!

2021. március 16., kedd
Szivárványos kokárda miatt vesztek össze a melegek!

A történet egy egyszerű ártatlannak tűnő kérdéssel kezdődött egy meleg csoportban. Valaki szivárványszínű szalagot keresett, hogy a nemzeti ünnepre kokárdát készítsen belőle magának - írja a magazin.

Majd elszabadult a pokol!

Sok meleg ugyanis "túl soknak" gondolta ezt az egészet, és ezt szóvá is tették.

"Bocsi, de mégis mi köze a Marc 15-nek a szivárványhoz? Március 15-én nem meleg felkelés, meg polgárháború robbant ki. Ez too much ne haragudj. Ez a dolog nem erről szól. Ne akarjunk már mindenbe szivárványt vinni, ahova nem kell."

Akadt olyan kommentelő is, aki szerint ez polgárpukkasztás:

"Pont ma olvastam egy posztot, ahol egy srác szivárványos szalagot keresett, hogy a magyar zászlóval összevarrva készítsen kokárdát 15-ére. Mi ez, ha nem polgárpukkasztás? Nem vagyok egy nagy magyar, de ezt például még én is tiszteletlenségnek tartom. (...) Minél inkább kötelezően le akarjuk nyomni mindenki torkán a toleranciát, az emberek annál intoleránsabbá válnak velünk szemben, ami szerintem egyáltalán nem meglepő."

Mások szerint "vannak olyan melegek, akik direkt mocskolják be az LMBTQ+ közösséget a viselkedésükkel és arra fogják, hogy ők bizony melegek és azért olyanok, amilyenek. Eleve mióta személyiségjegy a melegség?!" - tette fel a kérdést valaki.

A magazin cikkének szerzője szerint "tavaly tavasszal transzfób, ősszel homofób törvényeket hoztak, beleírták az alkotmányba, hogy az apa nő, az anya meg férfi, ellehetetlenítették, hogy örökbefogadhassunk, LMBTQ csoportokban meg azon megy a vita, hogy van-e helye a szivárványszínű kokárdának".

Mi ez a magazin?

AzIdentitás Magazinfüggetlen magyar nyelvű online LMBTQ oldal, ami a leszbikus, meleg, és queer emberek önelfogadásának és esélyegyenlőségének segítése érdekében indult el 2017-ben. A magazinban kiemelten hangot kap az LMBT emberek érdekérvényesítése, jogegyenlősége, a magyarországi HIV/AIDS helyzet, a PrEP megelőzőkezelés, valamint a vidéki melegek helyzete - olvasható a wikipédián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.