/

Szerződést bontott a kübekházi háziorvos, akinek a polgármester osztogatott “tanácsokat”, hogyan oltsa a betegeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azonnali hatállyal felbontotta a kübekházi önkormányzattal kötött foglalkozás- egészségügyi szerződését Balla Beáta főorvos, és nem is újítja meg, amíg Molnár Róbert a település polgármestere. A doktornő azon háborodott fel, hogy Molnár Róbert szerinte gyakorlatilag megpróbált beleszólni abba, hogy hogyan oltsanak Kübekházán - írja a Délmagyarország.

Mint azt a SzegedMa megírta, Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere még február végén írt levelet a település háziorvosának az oltásokkal kapcsolatban, mert szerinte a kínai vakcina potenciális veszélyeket rejthet magában.

„Kértem háziorvosunkat, hogy a kínai vakcinával való oltás során kellő óvatossággal járjon el, ne engedjen a nyomásnak” – írta akkor a közösségi oldalán. Azaz Molnár Róbert tulajdonképpen megpróbált beavatkozni abba, hogy miként oltsanak Kübekházán a koronavírus-járvány harmadik hullámában.

Molnár Róbert levelére reagált most kemény hangon Balla Beáta főorvos. Ő az, akinek foglalkozás-egészségügyi szerződése volt Kübekháza önkormányzatával. Ezt a doktornő azonnali hatállyal felbontotta, és addig nem is köti újra, amíg Molnár Róbert a polgármester.

Azt írta, hogy

hiába a sokéves munkakapcsolatuk, a történtek mellett nem tud elmenni szótlanul. Szerinte a polgármester politikai indíttatásból, a magyar kormány iránti gyűlöletétől és harcostársainak indulatától vezérelve, azt a közösséget veszélyezteti, amely megválasztotta.

„Önnek esküjéhez híven a települését óvnia, az ott élő embereket védelmeznie kell. Önnek nem választási lehetősége, hanem kötelessége betartani és betartatni a járvány­ügyi feladatokat.

Önnek nem feladata vakcinaelemzéseket végezni, még kevésbé virológusokra hivatkozni. Ön a község háziorvosa felé tett utasító hangnemű és bizonytalanság keltését szító levelével átlépett minden megengedhető etikai, emberi és vezetői határt. Ezzel a járvány­ügyi védekezést hátráltatni nem más, mint aljas összeesküvés a józan ész, a biztonság és a magyar emberek ellen.

Ezt teszi a magyar kormány ellenzéke, és ilyen alapon ön is, mert elvesztette józan eszét, és a márkizajokkal bandázik” – fogalmazott levelében Balla Beáta.

Előző sztori

Százezreket kérnek a Városházán, hogy elmondják, mire költik a szegediek pénzét!

Videó!
Következő sztori

Drogmaffiát számoltak fel Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek