Közélet

Szerződést bontott a kübekházi háziorvos, akinek a polgármester osztogatott "tanácsokat", hogyan oltsa a betegeit

Szerződést bontott a kübekházi háziorvos, akinek a polgármester osztogatott "tanácsokat", hogyan oltsa a betegeit

2021. március 4., csütörtök
Szerződést bontott a kübekházi háziorvos, akinek a polgármester osztogatott "tanácsokat", hogyan oltsa a betegeit

Mint azt a SzegedMa megírta, Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere még február végén írt levelet a település háziorvosának az oltásokkal kapcsolatban, mert szerinte a kínai vakcina potenciális veszélyeket rejthet magában.

„Kértem háziorvosunkat, hogy a kínai vakcinával való oltás során kellő óvatossággal járjon el, ne engedjen a nyomásnak” – írta akkor a közösségi oldalán. Azaz Molnár Róbert tulajdonképpen megpróbált beavatkozni abba, hogy miként oltsanak Kübekházán a koronavírus-járvány harmadik hullámában.

Molnár Róbert levelére reagált most kemény hangon Balla Beáta főorvos. Ő az, akinek foglalkozás-egészségügyi szerződése volt Kübekháza önkormányzatával. Ezt a doktornő azonnali hatállyal felbontotta, és addig nem is köti újra, amíg Molnár Róbert a polgármester.

Azt írta, hogy

hiába a sokéves munkakapcsolatuk, a történtek mellett nem tud elmenni szótlanul. Szerinte a polgármester politikai indíttatásból, a magyar kormány iránti gyűlöletétől és harcostársainak indulatától vezérelve, azt a közösséget veszélyezteti, amely megválasztotta.

„Önnek esküjéhez híven a települését óvnia, az ott élő embereket védelmeznie kell. Önnek nem választási lehetősége, hanem kötelessége betartani és betartatni a járvány­ügyi feladatokat.

Önnek nem feladata vakcinaelemzéseket végezni, még kevésbé virológusokra hivatkozni.Ön a község háziorvosa felé tett utasító hangnemű és bizonytalanság keltését szító levelével átlépett minden megengedhető etikai, emberi és vezetői határt. Ezzel a járvány­ügyi védekezést hátráltatni nem más, mint aljas összeesküvés a józan ész, a biztonság és a magyar emberek ellen.

Ezt teszi a magyar kormány ellenzéke, és ilyen alapon ön is, mert elvesztette józan eszét, és a márkizajokkal bandázik”– fogalmazott levelében Balla Beáta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.