Közélet

Nem lesz ügyelet a szegedi óvodákban és iskolákban, a bölcsődék nem zárnak be!

Nem lesz ügyelet a szegedi óvodákban és iskolákban, a bölcsődék nem zárnak be!

2021. március 5., péntek
Nem lesz ügyelet a szegedi óvodákban és iskolákban, a bölcsődék nem zárnak be!

BÖLCSŐDE

A szegedi bölcsődék nem zárnak be - tájékoztatta lapunkat a Szegedi Bölcsődei és Gyermekjóléti Központ. Ezek alapján a legkisebbeket jövő héttől is a megszokott helyre vihetik a szülők.

ÓVODA

A szegedi óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet. - Március 8-tól rendkívüli szünetet rendelt el a szakminiszter, ami április 7-ig tart. Gyermekfelügyeletet nem kell szerveznünk, nem szabad ügyeletes óvodát nyitni - válaszolta lapunk kérdésére Bartáné Tóth Mária Magdolna, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője. Kiemelte, hogy a gyermekétkeztetést kötelesek biztosítani szociális és gyermekvédelmi alapon, az erről szóló rendelet szerint járnak el és azonnal megkezdték az igények felmérését.

A vezető hozzátette, hogy a pedagógusok a jövő héten dolgoznak majd, a fenntartóval egyeztetve továbbképzésen vesznek. - A jövő héten egyébként is szakmai és módszertani képzéseket tartottunk volna, így a munkarendben meghatározott módszertani napok keretében pedagógia-továbbképzés folyik, tehát a kollégák dolgozni fognak.

A kormányrendelet az akkreditált magánóvodákra is vontkozik.

ISKOLÁK

A középiskolák és egyetemek már év eleje óta digitális tanrend szerint működnek, itt nem lesz változás. Hétfőtől az általános iskolákban is átállnak a digitális tanrendre. Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója lapunkat arról tájékoztatta, hogy a rendeletnek megfelelően nem lesz ügyeletes iskola és gyermekfelügyelet a szegedi intézményekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.