Müller Cecília: Magyarország oltónemzet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Magyarország oltónemzet, rövid időn belül kétmillióan lesznek azok, akik megkapták már legalább az első védőoltást a koronavírus ellen - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden, írja az MTI.

Müller Cecília úgy fogalmazott: “van remény arra, hogy megállítsuk a harmadik hullám felfelé ívelő szakaszát ilyen nagyszámú oltakozó mellett”.

Kifejtette, folyamatosan érkeznek az oltóanyagok Magyarországra, a napokban sokan kapják meg a második oltást amellett, hogy elkezdik a pedagógusok, és folytatják az idősek oltását is.

Hangsúlyozta: az oltási rendszer megalapozott, oltóanyagért elmennek a “világ minden sarkába”.

Hozzátette, a járványügyi adatok még mindig kedvezőtlenek, 24 óra alatt 262-vel nőtt azok száma, akik kórházi kezelésre szorulnak, a brit vírusmutáns egészséges fiatalokat is megbetegít. Emiatt nagyon nagy az egyéni felelősség a járványügyi szabályok betartásában, leginkább a maszk viselésében – húzta alá Müller Cecília.

Előző sztori

Gréczy Zsolt nadrágban és az ATV-ben

Következő sztori

Nyáron folytatódik a Szeviép-ügy tárgyalása

Legutóbbi hasonló cikkek