Egészség

Merkely Béla szerint május közepére fellélegezhetünk

Merkely Béla szerint május közepére fellélegezhetünk

2021. március 16., kedd
Merkely Béla szerint május közepére fellélegezhetünk

Merkely Béla még mindig emlékszik az első két koronavírusos betegre, akit több m int egy éve kezeltek. A Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth rádió kedd reggeli adásában arról is beszélt, hogy a járvány elleni küzdelem akkor kezdődött az országban, azóta is tart és mindannyiunkat érint, mindenki számára nagyon megterhelő.

És még nincs vége...

A professzor kiemelte, hogy

a legmagasabb számok ezen a héten lesznek. Akórházba kerülő betegek hosszú ideig fognak számunkra feladatot adni:úgy gondolom, ez az emelkedett szám nagyjából három hétig megfigyelhető lesz

Hozzátette, hogyvalamennyi betegellátó intézménynek át kellett szervezni a betegellátást. Vasárnap reggel a Semmelweis Egyetemen is 1200-ra emelték a Covid-ellátó helyeket, ebből 150 beteget tudnak intenzív osztályon kezelni, de ha szükség lesz rá, ezt a számot tovább emelik.

Kritikus három hét jön

Három héten át számítunk megterhelésre, a fellélegzést valahogy május közepére teszem. A lélegeztetett betegek számát maximum 1400 körül várom, onnan ez vissza fog menni.

– mondta Merkely Béla.

Az oltás folyamatos, a fertőzésen átesett betegek is hozzátesznek a nyájimmunitásház, de egyelpre nagyon sok a beteg. Középkorúak és fiatalok vannak most sokan ők mozognak, nekik van több kapcsolatuk. -Jelenleg nagyon sok 40-50 év körüli ember van lélegeztetőgépen- emelte ki Merkely professzor.

Jól haladnak az átoltottsággal

Hangsúlyozta, az átoltottsággal szerinte jól haladunk, azt javasolja a pácienseknek, hogy fogadják el az első vakcinát, amit felajánlanak. Hozzátette:

Öt év kell, hogy elmondjuk, melyik vakcina a jobb. Most azonban a lényeg, hogy oltva legyünk, hiszen az oltástól számítva védettek vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.